Subtilitatile Legislatiei Muncii. Cum identificati articolele cu interpretari nebanuite

litigii in muncalegislatia munciilitigiu in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un prieten care este manager HR s-a confruntat cu o problema. Pentru prima data in cariera sa. Nu ii venea sa creada ca a gresit si a ajuns in instanta. “Imagineaza-ti, eu in fata instantei de judecata”, mi-a spus. A fost sanctionat de judecatori si au fost anulate anumite decizii luate de companie. Ba mai mult, compania a primit o amenda insemnata.

“In urma acestui episod extrem de neplacut, m-am hotarat sa actionez”, mi-a zis, inca suparat fiind. Cum a actionat? Cautand materiale in care sa poata avea incredere. Si pe care sa le poata consulta ori de cate ori vreun aspect din legislatie este neclar.

Nu i-a fost usor sa gaseasca o lucrare cu suficiente spete analizate si situatii explicate pe larg. Dar cine cauta, gaseste!

A spus ca imi recomanda din tot sufletul lucrarea Esential pentru HR: 101 cazuri practice pentru a evita litigiile de munca. Iar eu simt sa v-o recomand si dvs. mai departe. (...detalii aici>>)

Ce va ofera lucrarea?

Exemple de situatii sensibile intalnite in practica. Mai exact 101 situatii explicate pe larg, cu lux de amanunte, cu temeiuri legale si cu argumente imbatabile.

Autoarea lucrarii este un specialist cu mii de spete in palmares. Poate cel mai important aspect este ca stie cum lucreaza instantele de judecata si va poate oferi informatii care va scutesc din start de greseli costisitoare.

Mai exact, Dna Raluca Dimitriu este profesor universitar, doctor in drept, formator al judecatorilor specializati in litigii de munca in cadrul Institutului National al Magistraturii. Folosindu-se de experienta ei, a selectat pentru dvs. 101 de situatii extrem de sugestive, dupa un criteriu simplu: frecventa cu care ele sunt intalnite in tribunalele specializate pe litigii de munca. (...detalii aici>>)

Sa luam drept exemplu o situatie concreta. Sa spunem ca in timpul unei cercetarii prealabile a unei abateri disciplinare, apar indicii cum ca angajatul a mai savarsit si alte abateri decat cele pentru care este cercetat. Tentatia angajatorului este aceea de a continua investigatia, pentru a cerceta si noile aspecte aparute. Dar nu trebuie procedat asa! Dimpotriva, in acest caz, trebuie oprita cercetarea prealabila si trebuie emisa o noua convocare, in care salariatului sa i se comunice noile abateri de care este acuzat. (...detalii aici>>)

De asemenea, noutatile legislative sunt explicate in mod detaliat. De exemplu, situatia in care un angajat adopta un copil, pentru care a fost introdus un nou tip de concediu. Este vorba despre concediul de acomodare. Potrivit Legii 57/2016, la art. 51 din Codul muncii, care priveste suspendarea contractului individual de munca din initiativa salariatului se va mai adauga un nou caz, anume concediul de acomodare.

Angajatorul este obligat sa acorde acest concediu, fiind altfel pasibil de amenda de 1.000 lei la 2.500 lei. Toate detaliile, impreuna cu alte informatii utile, le gasiti in lucrarea Esential pentru HR: 101 cazuri practice pentru a evita litigiile de munca. (...detalii aici>>)

Desigur, atunci cand am aflat despre lucrare, am dorit sa citim si parerile altor manageri HR, care o foloseau deja. Aceasta este una dintre declaratii:

„Simplul fapt ca aceasta lucrare este realizata de dna Dimitriu m-a convins sa o comand instantaneu. O cunosc pe dna Dimitriu de la seminariile pe legislatia muncii, este un profesionist desavarsit, vorbeste extrem de clar si elocvent, este o placere sa o ascult. Mi s-a intamplat frecvent ca, urmarind discursurile dansei, sa descopar aspecte foarte importante, la care nu ma gandisem. Cele 101 de spete pe care le-a selectat sunt extraordinar de utile pentru un manager HR!”
Narcis Muntean, Bucuresti

Articolele din lege au interpretari si efecte pe care de multe ori este dificil sa le banuiti. Dar nu este nevoie sa investiti in cursuri costisitoare sau in alte materiale necuprinzatoare. Tot ce va trebuie este o lucrare detaliata, care sa prezinte spete concrete. Veti avea doar de castigat!

Descoperiti aici toate avantajele ofertei >>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
litigii in muncalegislatia munciilitigiu in munca

Data aparitiei: 23 Iunie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Subtilitatile Legislatiei Muncii. Cum identificati articolele cu interpretari nebanuite Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]