Ministrul Muncii: marile companii trebuie sa inteleaga ca romanii merita salarii decente

legea salarizarii unitaresalarii mediul privatmajorare salarii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea salarizarii unitare este dezbatuta intens in aceasta perioada, iar aceasta ridica o serie de chestiuni demne de mentionat, in legatura cu piata muncii din Romania.

In acest sens, ministrul muncii a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate ca marile companii trebuie sa inteleaga ca romanii nu sunt sclavii nimanui si ca acestia trebuie sa beneficieze de salarii decente.

In acest sens, facilitatile fiscale pe care le face statul roman le vor permite acestora sa majoreze salariile angajatilor:

"Marile companii private trebuie sa inteleaga faptul ca romanii nu mai sunt sclavii nimanui si ca trebuie sa munceasca si ei pe salarii decente. Poate ca nu vor putea din primii ani sa faca salariile cum sunt in Uniunea Europeana, dar in mod sigur isi vor permite sa creasca toate aceste venituri ale angajatilor lor, in conditiile in care statul roman le face facilitati fiscale.(...) Ne dorim de la mediul de afaceri sa-i dam cat mai multe facilitati fiscale, sa avem un mediu de afaceri prietenos, poate mai bun decat este peste tot in Uniunea Europeana din punct de vedere al fiscalizarii, dar in acelasi timp banii care nu mai revin statului, din TVA de exemplu, care s-a scazut de la 24% la 19%, din taxa de stalp care nu se mai colecteaza, din accizele scazute la inceputul anului, din impozitul pe profit, impozitul pe dividende, care a scazut de la 16% la 5% si de la anul o sa fie zero, in conditiile in care dam mediului de afaceri toate aceste facilitati, ne asteptam ca banii respectivi sa se duca nu numai in profitul lor, in buzunarul lor, ci sa mearga si catre partea de investitii, sa mearga si catre partea de salarizare, ca sa poata aduce cat mai multi romani in clasa de mijloc", a spus Olguta Vasilescu, potrivit Agerpres.


Potrivit Olgutei Vasilescu, legea salarizarii unitare nu va crea o diferenta mare de salarizare intre sistemul de stat si cel privat, asa cum se preconizeaza.

Ministrul Muncii a precizat ca cei din mediul privat nu vor fi abandonati, ba chiar dimpotriva:

"In general, la stat sunt persoane cu studii superioare in proportie de 98%. Este logic ca macar din acest punct de vedere ar trebui sa fie sistemul de salarizare mai mare. Dar ideea nu este sa-i abandonam pe cei din mediul privat, care sa ramana cu niste salarii foarte mici. Dimpotriva, fortam cumva mediul privat ca si ei sa creasca la randul lor veniturile angajatilor si pentru asta facem tot felul de formule de ajutor al oamenilor de afaceri (...) Cand vom schimba sistemul fiscal de anul viitor o sa vedeti ca netul la angajatul din privat creste cu 17%, chiar daca angajatorul nu mai pune niciun leu fata de cat are acum in plata. Deci, sa nu creada cineva ca am abandonat mediul privat, ne-am concentrat doar pe sistemul bugetar si i-am lasat pe cei care lucreaza la privat sa moara de foame sau sa fie sclavii cuiva", a mai precizat Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a atras atentia si celor care erau obisnuiti sa angajeze la negru, mentionand ca Inspectia Muncii va crea o divizie speciala:

"Vestea proasta pentru angajatori nu este aceea ca trebuie sa creasca salariile sau ca nu vor avea parte de deducerile fiscale si de facilitatile fiscale la care se asteapta. Vestea proasta este ca nu o sa se mai poata lucra la negru. Suntem in reorganizare cu Inspectia Muncii si vom crea o divizie speciala pentru munca la negru (...) acei oameni nu au asigurarile medicale, nu pot sa beneficieze de servici medicale, contributiile la pensii, nu pot sa-si ia pensia cand vor iesi la pensie...nu pot sa mearga in somaj sa-si ia indemnizatie de somaj. Aici vom fi fara mila", a precizat ministrul Muncii.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii unitaresalarii mediul privatmajorare salarii 2017

Data aparitiei: 27 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: marile companii trebuie sa inteleaga ca romanii merita salarii decente Nota: 4.14 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]