De ce angajatii din mediul privat ar putea avea salarii mai mici, odata cu modificarea Codului Fiscal

impozit pe venit angajaticodul fiscal 2017impozit pe gospodarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Codul Fiscal va suferi modificari in curand, iar una dintre schimbarile preconizate ar fi plata impozitului pe venit, realizata direct de angajat.

In momentul de fata, angajatorii sunt cei care trebuie sa plateasca impozitul pe venit si contributii sociale pentru fiecare angajat in parte, dar lucrurile s-ar putea schimba in curand.


In acest fel, se doreste ca aceasta responsabilitate sa fie a salariatilor, iar impozitul pe venit va fi transformat in impozit pe veniturile globale.


Astfel, se doreste ca aceasta responsabilitate sa fie a salariatilor, iar impozitul pe venit va fi transformat in impozit pe veniturile globale...citeste mai multe aici >>>

Dar aceasta masura nu va fi in avantajul angajatilor, a declarat Alexandra Smedoiu, director PwC Romania, pentru Mediafax. In acest sens, angajatii din mediul privat ar putea avea salarii mai mici daca Executivul nu va da o lege prin care sa oblige companiile sa majoreze veniturile cu valoarea contributiilor platite de angajator.

In opinia domniei sale, daca nu se va produce acest fapt, salariile din mediul privat vor scadea cu mult sub nivelul celor de la stat, in special daca legea salarizarii unitare va fi adoptata in forma actuala. Astfel, angajatii vor dori sa migreze spre sistemul bugetar.

Conform schimbarilor anuntate de Ministerul Finantelor, angajatorii nu vor mai retine din salariul angajatilor, in fiecare luna, impozitul pe venit, ci doar contributiile sociale.

In acest caz, angajatii vor fi nevoiti sa plateasca singuri acest impozit in cursul anului urmator.

"Depinde cum au fost negociate salariile si cu ce prevedere legala poate sa vina guvernul pentru a obliga angajatorii sa majoreze salariile cu valoarea contributiilor angajatorului, care nu vor mai fi contributiile angajatorului. In acest moment proiectul nu prevede nimic clar. Daca nu va exista aceasta obligatie, doar cei care si-au negociat salariul net se vor afla in situatia in care vor trebui sa-si plateasca contributiile din buzunarul propriu. Eu nu cred ca asta se doreste, dar se poate ajunge la asa ceva. Deoarece contributiile angajatorului sunt in acest moment undeva la circa 25%. Se va mari astfel diferenta intre salariile de la stat si cele din mediul privat. Este o situatie anormala sa ai salarii la stat mai mari decat la privat. Consecinta ar fi ca toata lumea se va lupta sa migreze din sectorul privat catre cel de stat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Smedoiu, director, Consultanta fiscala, PwC Romania.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit pe venit angajaticodul fiscal 2017impozit pe gospodarii

Data aparitiei: 27 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce angajatii din mediul privat ar putea avea salarii mai mici, odata cu modificarea Codului Fiscal Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]