Detinutii ar putea avea avea mai mult timp sa se inscrie la cursurile de formare profesionala

cursuri de formare profesionala detinutiformare profesionala 2017someri 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Potrivit unei propuneri legislative a deputatilor PSD Eugen Nicolicea si Oana Florea, detinutii care mai au de executat cel mult 12 luni de detentie pot urma un program de formare profesionala organizat de agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

Astfel, se propune modificarea alineatului (4) al articolului 66 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Practic, se doreste prelungirea perioadei in care detinutii pot urma cursuri de formare profesionala.

In acest context, alineatul ar avea acest cuprins:„Persoanele privative de libertate care mai au de executat cel mult 12 luni, dar nu mai putin de trei luni, pana la ultima zi de executare a pedepsei ori a masurii educative sau pana la data la care sunt propozabile pentru liberare conditionata ori pentru inlocuirea internarii cu masura asistarii zilnice, pot urma un program de formare profesionala organizat de agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cheltuielile necesare formarii fiind suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj”, conform News.ro, citat de Adevarul.

Alin. 4, in momentul prezent: ”persoanele aflate in detentie care mai au de executat cel mult 9 luni pana la ultima zi de executare a pedepsei pot urma un program de formare profesionala organizat de agenttile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cheltuielile necesare pregatirii profesionale fiind suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj”.

Este demn de mentionat ca in expunerea de motive este precizat ca detinutii nu au timp sa obtina documentele necesare.

Proiectul de lege vizeaza „cresterea perioadei pana la ultima zi de executare de la 9 luni la un an, dar nu mai putin de trei luni (durata de trei luni este durata minima a unui curs de calificare, iar in intervalul de un an calendaristic se pot procura documentele necesare inscrierii detinutilor la cursuri de formare profesionala, in ciuda istoricului personal de abandon scolar, asistenta sociala, deprofesionalizare si somaj)”.Motivul pentru care propun cresterea perioade pana la ultima zi de executare, este, potrivit initiatorilor, ca au existat situatii in care detinutii selectionati nu au putut procura in termen documentele, nu au sustinut examenul de absolvire si ulterior au actionat in instanta unitatea penitenciara/furnizorul de formare pentru ca nu i-a certificat absolvirea sau nu a beneficiat de credite sau recompense”.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cursuri de formare profesionala detinutiformare profesionala 2017someri 2017

Data aparitiei: 12 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Detinutii ar putea avea avea mai mult timp sa se inscrie la cursurile de formare profesionala Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]