Valoarea salariului minim din Romania, penultimul loc din 20 de tari UE

salariul minim romaniavaloarea salariului minimDirectiva 2014/67/UEdetasare transnationala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ultima vreme Guvernul promite majorari salariale consistente, dar chiar si in acest context, Romania are in continuare unul dintre cele mai mici salarii minime din Europa.

Acest lucru a fost constatat de studiul KPMG, companie care ofera servicii de audit si consultari in afaceri. Asadar, Romania are al doilea cel mai mic salariu minim dintr-un numar de 20 de tari analizate din Uniunea Europeana, cu o valoare de 323 euro. Mai putin decat romanii castiga doar bulgarii, acestia avand un salariu minim de 235 euro.

Romania este urmata de Letonia, Lituania, Cehia si de Ungaria

Urmatoarele tari care urmeaza dupa Romania, avand in vedere venitul salarial minim sunt: Letonia si Lituania cu cate 380 euro, Cehia cu 407 euro si de Ungaria cu 409 euro. Cel mai mare salariu minim este in Luxemburg (1.999 euro), urmat de Irlanda cu 1.776 euro si de Germania cu 1.772 euro. Locurile 4 si 5 sunt detinute de Olanda cu 1.552 si Franta cu 1.480 euro, informeaza Agerpres.

Una dintre regulile impuse de Directiva privind detasarile transnationale (Directiva 96/71/CE) consta in respectarea reglementarilor cu privire la salariul minim.

In acest fel Directiva 96/71/CE privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii si Directiva 2014/67/UE privind punerea in aplicare a Directivei 96/71/CE privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii vor fi transpuse in legislatia in vigoare.

Lucratorii vor fi informati suplimentar cu privire la drepturile si obligatiile lor si va fi mai bine clarificata notiunea de detasare...citeste continuarea aici >>>


Autoritatile din statele membre vor exercita un control sporit in cazul detasarilor transnationale:
"Companiile recunosc avantajele aduse de existenta unei forte de munca mai flexibile si mai mobile si incurajeaza circulatia personalului, in special in cadrul Comunitatii Europene. De asemenea, profilul angajatului este in schimbare si, in contextul globalizarii si al digitalizarii, flexibilitatea, in ceea ce priveste timpul de lucru, locul desfasurarii activitatii si natura acestor activitati, este una dintre caracteristicile din ce in ce mai cautate intr-o relatie de munca. Mobilitatea internationala, insa, aduce cu sine si o serie de provocari atat pentru angajat cat si pentru angajator, iar respectarea prevederilor legale in materie de salariu minim este doar una dintre acestea", a declarat Madalina Racovitan,  KPMG in Romania.


 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariul minim romaniavaloarea salariului minimDirectiva 2014/67/UEdetasare transnationala

Data aparitiei: 06 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Valoarea salariului minim din Romania, penultimul loc din 20 de tari UE Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]