Beneficii pentru angajatorii care angajeaza ucenici si stagiari: vor primi un salariu minim pe economie de la stat

angajare someri beneficiiangajatori beneficiiangajare someri 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 11 iulie:

Este oficial, angajatorii care vor incheia contracte de ucenicie, pe toata perioada derularii acestuia, vor beneficia, la cerere, de o suma in cuantum de 1125 lei/luna, adica echivalentul a 250 euro.

Asa se faca ca presedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifica Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.


“Angajatorul care incheie un contract de ucenicie, pe toata perioada derularii acestuia, va beneficia, la cerere, de o suma in cuantum de 1125 lei/luna (echivalentul in lei a 250 de euro/luna), bani proveniti din bugetul asigurarilor pentru somaj sau din fonduri europene structurale de investitii – asistenta financiara nerambursabila acordata Romaniei”, potrivit proiectul initiat de Guvern.

Asadar, printr-un proiect de lege adoptat in sedinta din 30 martie 2017, Guvernul a decis sa acorde o serie de beneficii angajatorilor care isi desfasoara activitatea in Romania si care angajeaza uncenici si stagiari, in acest fel acestia contribuind la diminuarea somajului.

Angajatorii vor primi luna suma de 1.125 lei net

In aceste conditii, s-a decis ca acei angajatori care vor incheia contracte de ucenicie vor avea parte, la cerere, de o suma de bani echivalenta cu 1.125 lei/luna, adica 250 de euro, care vor fi platiti din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Finantarea poate fi facuta din fonduri europene structurale si de investitii – asistenta financiara nerambursabila acordata Romaniei, arata un comunicat la Ministerului Muncii.

Aceasta nu este singura masura propusa de Guvern, acesta a decis sa acorde angajatorilor cate 1.350 de lei/luna (net), adica echivalentul a 300 euro/luna, pentru a stimula incheierea de contracte de stagiu cu absolventi de invatamant superior.


Evident, aceasta suma se acorda pe perioada derularii contractului de stagiu, din bugetul asigurarilor pentru somaj, in limita fondurilor alocate.

Contractele de ucenicie si de stagiu aflate in derulare la data intrarii in vigoare a legii isi produc efectele pana la expirarea perioadei pentru care au fost incheiate.

Programul "Prima Chirie". Cum pot somerii beneficia de prima de relocare de 900 de lei lunar, timp de trei ani

Ministerul Muncii vine in ajutorul somerilor care tocmai si-au gasit un loc de munca intr-o localitate mai mare de 50 de km fata de locul in care sunt domiciliati.


In acest sens, ministerul a pus in dezbatere publica un proiect legat de normele metodologice pentru programul "Prima Chirie"....citeste mai multe aici >>>


Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajare someri beneficiiangajatori beneficiiangajare someri 2017

Data aparitiei: 11 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Beneficii pentru angajatorii care angajeaza ucenici si stagiari: vor primi un salariu minim pe economie de la stat Nota: 4.75 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]