Castigul salarial mediu in IT a crescut cu 14%, in luna ianuarie. Cat castiga efectiv angajatii

salarii ITspecialist itsalarii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru cei care lucreaza in IT, in contexul in care salariile acestora se maresc considerabil, iar in luna ianuarie au crescut cu aproximativ 14%, fata de ianuarie 2016.

Asa reiese din datele Institutului National de Statistica (INS), ale caror informatii arata ca un specialist in IT a castigat, in medie, aproximativ 5.811 de lei.

Asadar, salariatii din IT au castigat cu 14% mai mult decat in luna ianuarie a anului anterior si de aproximativ 2,5 ori mai mult decat alti angajati care castiga salariul mediu pe economie, dar lucreaza in alte domenii.

Angajatii din industria tutunului si cei de la asigurari, cele mai mari salarii medii din luna ianuarie

Dupa cum bine se cunoaste, angajatii din IT au, in general, cele mai mari salarii din Romania, dar in luna ianuarie acestia a fost depasiti de cei care lucreaza in industria tutunului si a asigurarilor, acestia au castigat intre 6.300 si 6.500 lei, venit net, informeaza INS.

Asadar, in aceasta prima luna a lui 2017, cei din IT au castigat mai putin fata de decembrie 2016, cand au fost recompensati cu bonusuri de Craciun si au ajuns la un castig salarial mediu de 6.000 de lei.

In Romania, programatorii NU sunt licentiati in IT

Cei mai multi programatorii romani nu sunt licentiati in IT, asa ca cei care lucreaza in acest domeniu nu au studii de specialitate care sa le ateste cunostintele.

Asadar, in tara noastra mai bine de o treime (35%) dintre programatorii nu sunt licentiati in IT, procentul fiind mai scazut decat situatia inregistrata la nivel global, unde 46% dintre programatori nu au terminat o facultate cu profil IT.


...citeste mai multe aici >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii ITspecialist itsalarii 2017

Data aparitiei: 28 Martie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Castigul salarial mediu in IT a crescut cu 14%, in luna ianuarie. Cat castiga efectiv angajatii Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]