Romanii au salarii mici, dar reprezinta o forta de munca inalt calificata

salarii mici romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este adevarat ca angajatorii romani ofera salariile mici, dar exista multe alte avantaje competitive, cum ar fi forta de munca inalt calificata sau un mediu de afaceri predictibil.

Asa considera ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, acesta participand recent la intalnirea reprezentantilor BMW Group cu companii romanesti din industria IT. Aceasta intalnire a avut ca scop incheierea unor parteneriate in vederea dezvoltarii de solutii software cu aplicabilitate in industria auto.

"Prezentul proiect evidentiaza faptul ca Romania este un bun teren pentru investitii, ca Romania are mult mai multe avantaje competitive decat salariile mici, si anume forta de munca inalt calificata cu o infuzie puternica de absolventi din domenii digitale si tehnologice, un mediu de afaceri predictibil, sectoare economice cu valoare adaugata mare, bine reprezentate in investitii straine impulsionand totodata dinamica IMM-urilor pe verticala si orizontala si un cadru fiscal atractiv", a declarat ministrul, conform Agerpres.

Romania incepe sa se alinieze tendintei europene de digitalizare a industriei, proiectul mai sus mentionat fiind o evidenta a progresului digital si tehnologic din Romania, dar si o recunoastere internationala a specialistilor IT romani, care lucreaza in companii de top.

"In anul 2007 era prezentata strategia care definea perioada de dezvoltare a companiei BMV Group, inclusiv lansarea brand-ului BMW i si a programului BMW Efficient Dynamics. In martie 2016 s-a lansat noua strategie pe termen mediu si lung, Strategy NUMBER ONE > Next, care are digitalizarea in prim plan si este construita pe baza conceptului A.C.E.S — Autonomous, Connected, Electrified and Shared. Pentru aceasta, BMW Group a dezvoltat o serie de parteneriate strategice importante care sa sustina dezvoltarea de tehnologii noi, precum cea a condusului autonom. Tot pentru a sustine dezvoltarea condusului autonom, BMW Group a anuntat in decembrie 2016 deschiderea unui centru de competente langa München. In prezent, BMW Group are aproape 600 de angajati in acest domeniu. Majoritatea este reprezentata de dezvoltatori de software — iar numarul acestora este in crestere", mai este mentionat in comunicatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii mici romania

Data aparitiei: 20 Martie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romanii au salarii mici, dar reprezinta o forta de munca inalt calificata Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]