Programul "Prima Chirie". Cum pot somerii beneficia de prima de relocare de 900 de lei lunar, timp de trei ani

prima de relocare someriprima chiriesomeri prime de relocareprime someri angajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Muncii vine in ajutorul somerilor care tocmai si-au gasit un loc de munca intr-o localitate mai mare de 50 de km fata de locul in care sunt domiciliati.

In acest sens, ministerul a pus in dezbatere publica un proiect legat de normele metodologice pentru programul "Prima Chirie". In acest context, din bugetul asigurarilor de somaj se va acorda o prima de relocare de maxim 900 de lei destinata asigurarii cheltuielilor legate de chiria si utilitatile locuintei in cauza.

Asadar, somerii care se afla in situatia de a-si fi gasit un loc de munca intr-o localitate mai indepartata vor fi avantajati.

Ce prime vor primi somerii?

- cei care locuiesc intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea de domiciliu sau resedinta, cei care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate vor beneficia de o prima de relocare, atat timp cat acesti someri sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca

- aceasta prima de relocare va fi finantata din bugetul asigurarilor pentru somaj si este egala cu 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei si a utilitatilor) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei



...mai multe despre primele somerilor poti citi aici >>>


Aceasta prima de relocare se va acorda lunar, la cerere, pe o perioada de cel mult 36 de luni, si este valabila pentru acele persoane care solicita acest drept si sunt incadrate in munca, cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 12 luni.

"Prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare realizate de catre acestea in situatia in care sunt persoane singure sau impreuna cu familiile acestora nu depasesc suma de 5.000 lei/luna si este in cuantum de 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (chirie si utilitati) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei. Prima de relocare se acorda, la cerere, lunar, pe o perioada de cel mult 36 de luni, daca persoanele care solicita acest drept se incadreaza in munca, cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 12 luni si nu se cumuleaza cu alte prime de mobilitate prevazute de lege", se arata in proiectul de act normativ.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prima de relocare someriprima chiriesomeri prime de relocareprime someri angajare

Data aparitiei: 28 Februarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Programul "Prima Chirie". Cum pot somerii beneficia de prima de relocare de 900 de lei lunar, timp de trei ani Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]