Ministrul Muncii confirma: salarii de 3.600 de euro pentru medici si cresterea salariului minim la 1.750 lei

salarii medici 3600 euromajorari salariale bugetari 2017salariul minim 1750 lei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterea salariului minim la 1.750 de lei pentru bugetari, 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic angajat timp de 3 ani si salarii de 3.600 de euro pentru medici.

Toate acestea pana in anul 2020, a declarat ministrul muncii Olguta Vasilescu, in cadrul unui interviu acordat pentru Mediafax. Ministrul a mentionat proiectele de lege care sprijina tinerii in vederea obtinerii unui loc de munca si de asemenea a dat detalii referitoate la legea unica a salarizarii, care trebuie sa fie aprobata pana in iulie 2017.

Asa cum se preconizeaza, ministrul a confirmat faptul ca salariile bugetarilor vor creste considerabil, "de la 1.750 pana la 4.000 de lei este prima treapta unde de fapt sunt aproximativ 60% dintre bugetari, cresterile salariale aici vor fi cele mai mari pentru ca incercam sa ii aducem cat mai aproape de salariul mediu."

Olguta Vasilescu a declarat ca se doreste uniformizarea salariilor bugetarilor, pentru a elimina discreptantele existente in prezent, iar niciun un salariu aflat in plata nu va scadea, ci se va mentine. Ministrul Muncii: : "Pana in pragul de 4.000 de lei sunt cresteri si de suta la suta. Acolo sunt salariile cele mai mici, este vorba de salarii minim pe economie."

Buget de 32 de miliarde pentru majorile salariale, asumati in programul de guvernare

Intrebata de reporterul Mediafax cum vor putea fi suportate de stat toate aceste majorari, ministrul a raspuns ca bugetul a fost deja discutat, iar ministerul Finantelor sustine aceasta suma. Este vorba despre 32 de miliarde de lei, care vor fi alocati in acest sens. Olguta Vasilescu a mentionat ca totul este "suportabil pentru bugetul de stat."

De ce s-ar porni de la o baza diferita de salarizare, asa cum se vehiculeaza in prezent? "Pentru ca in mediul bugetar nu ai posibilitatea sa-ti negociezi salariul, il ai printr-o lege unica de salarizare, in mediul privat daca esti foarte bun profesionist poti sa-ti negociezi salariul direct cu angajatorul", a concluzionat ministrul muncii.

Medicii vor ajunge sa aiba salarii de 3.600 de euro?

Ministrul a mentionat ca se doreste ca bugetarii sa aiba cresteri salariale semnificative, "legea unitara a salarizarii va fi acoperitoare pentru toate categoriile de bugetari si eu sunt absolut convinsa ca majoritatea vor fi multumiti (...)."

Olguta Vasilescu a confirmat si informatiile legate de salariile medicilor care vor ajunge pana la un brut de 3.600 de euro: "pot sa va spun ca medicul care va avea cel mai mare salariu va fi medicul de medicina de urgenta, cu cel mai mare grad, si va ajunge la 3.600 de euro, conform programului de guvernare. Am incercat sa asiguram o salarizare foarte aproape de Uniunea Europeana, aproximativ la 70% din ce se castiga in UE pentru medici, astfel incit sa evitam situatia in care toti medicii sa plece peste granita."


Cresterea salariului minim la 1.450 lei, de la 1 februarie 2017

De la 1 februarie anul curent, aproximativ 1.269.259 de angajati au beneficiat de cresterea salariului minim la 1.450 lei, iar alti 62.000 se vor bucura de stimulentul de reinsertie, care a fost majorat de la 500 la 650 lei.

De asemenea, functionarii din administratia publica locala au beneficiat de o crestere salariala de 20%, de la 1 februarie.
 
...mai multe despre majorarile salariale aici >>>


Sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii medici 3600 euromajorari salariale bugetari 2017salariul minim 1750 lei

Data aparitiei: 24 Februarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii confirma: salarii de 3.600 de euro pentru medici si cresterea salariului minim la 1.750 lei Nota: 4.1 din 5 - 15 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]