Ce domenii vor face cele mai multe angajari in 2017

locuri de munca 2017domenii angajari 2017cele mai bine platite locuri de munca 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unor studii in domeniu, anul 2016 a reprezentat un adevarat succes pentru cei care au dorit sa se angajeze in domenii precum IT, BPO, productie sau retail, iar trendul pare sa se mentina.


Potrivit datelor transmise de Smartree, companie de HR: „Anul trecut, domenii precum IT, BPO, productie si retail au condus in topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de munca. De asemenea, automotive, logistica si medical sunt alte segmente unde candidatii nu au fost nevoiti sa caute prea mult un job”, informeaza Mediafax.


Compania care a realizat studiul observa ca aceste domenii vor fi populare si in 2017, asa ca cei care isi doresc un job in aceste segmente ale muncii, nu trebuie sa caute prea mult.


In ce domenii exista cele mai mari salarii?


In 2016, cel mai bine au castigat cei care activeaza in domeniul software si cel al ingineriei mecanice.

„Pe langa remuneratia oferita, companiile au largit gama de beneficii, incluzand o varietate de alte noi facilitati care pot motiva oamenii. Drept urmare, pe lista de noi beneficii se afla de la clasica asigurare medicala, abonamente la salile de sport, pana la sali de relaxare la birou, gradinite pentru copiii angajatilor, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasa, abonamentele la biblioteci sau alte activitati sociale”, se arata in raportul companiei.


Evolutia pietei de munca in Romania si sporirea locurilor de munca


Romania cunoaste o dezvoltare din punct de vedere economic, iar atragerea noilor investitori straini sunt principalii factori care au dus la evolutia pietei de munca. Datorita acestui aspect exista din ce in ce mai multe locuri de munca,  fata de alti ani, companiile multinationale care au intrat in Romania ajutandu-i in special pe tinerii absolventi aflati la inceput de drum, in ceea ce priveste cariera.

„In 2016, piata fortei de munca s-a resimtit ca fiind una mult mai dinamica decat in 2015, atat din punct de vedere al angajatorilor, cat si al angajatilor. Din pacate, insa, companiile nu au fost pregatite sa prevada, sa asigure si sa mentina necesarul de personal. Astfel, angajatii din anumite industrii s-au vazut in situatia de a primi oferte de la mai multe companii, in acelasi timp”, a continuat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.


Companiile s-au confruntat cu un deficit de personal in anul 2016


In acest context, companiile multinationale au experiment chiar un deficit de personal, asa ca pentru a reusi sa asigure volume mari de angajati in intervale scurte de timp, cei care activeaza in departamentele de HR au fost nevoiti sa vina cu idei noi si metode de atragere a candidatilor.

„Trendul de crestere al pietei muncii va fi prezent si in 2017. Multinationalele care si-au facut anuntata intrarea pe piata din Romania vor avea nevoie de foarte mult personal, se va recruta masiv”, a incheiat Raluca Penes.


Sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca 2017domenii angajari 2017cele mai bine platite locuri de munca 2017

Data aparitiei: 17 Februarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce domenii vor face cele mai multe angajari in 2017 Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]