Deducerea abonamentelor de servicii medicale pentru angajati. Pot fi deduse si abonamentele medicale pentru copiii salariatilor?

deducere abonamente medicaleLegea 95/2006deducere servicii medicale angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform Codului Fiscal, din veniturile salariale realizate la locul unde se afla functia de baza se deduc, la calculul impozitului pe venit alaturi de primele de asigurare voluntara de sanatate, si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii 95/2006.

De asemenea, mentionam ca deducerea nu se acorda pentru asigurarile de viata ci numai pentru asigurarile voluntare de sanatate.


"Conform noilor reglementari legislative, intelegem ca incepand cu 01.02.2017, serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, achitate de salariat, vor fi scazute din venitul impozabil pentru calculul impozitului venit din salarii. Acestea, impreuna cu valoarea primelor de asigurare voluntara de sanatate, suportate de salariati, trebuie sa se incadreze in limita unui plafon de 400 eur/pers. Cum procedam in cazul abonamentelor medicale pentru copii, daca acestea pot fi deduse.
De asemenea, avem rugamintea sa ne specificati daca deducerea se acorda si in cazul asigurarilor de viata care contin si o componenta de sanatate"
, intrebari extrase din PortalCodulMuncii.ro.



In acest context, potrivit art. 78 alin. (2) din Codul fiscal, impozitul lunar prevazut la alin. (1) se determina astfel:
a) la locul unde se afla functia de baza, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii in Romania sau in conformitate cu instrumentele juridice internationale la care Romania este parte, precum si, dupa caz, a contributiei individuale la bugetul de stat datorata potrivit legii, si urmatoarele:
(i) deducerea personala acordata pentru luna respectiva;
(...)
(iv) primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii 95/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro;


Astfel, conform pct. (iv) (modificat prin OUG 3/2017) din veniturile salariale realizate la locul unde se afla functia de baza se deduc la calculul impozitului pe venit alaturi de primele de asigurare voluntara de sanatate si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii 95/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

IMPORTANT! Legea 95/2006 nu face referire la abonamentele medicale suportate de salariati pentru rudele acestora, astfel incat apreciem ca este vorba doar de serviciile medicale sub forma de abonament furnizate salariatului.


Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deducere abonamente medicaleLegea 95/2006deducere servicii medicale angajati

Data aparitiei: 25 Ianuarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Deducerea abonamentelor de servicii medicale pentru angajati. Pot fi deduse si abonamentele medicale pentru copiii salariatilor? Nota: 3.93 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]