Aplicarea sanctiunilor disciplinare salariatilor care lucreaza la alt angajator fata de restul firmei

sanctiuni disciplinare 2017sanctiune disciplinaraabatere disciplinara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Potrivit art. 40 din Codul muncii unul dintre drepturilor angajatorului este acela sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern.


Vom analiza un caz din PortalCodulMuncii.ro: "In cadrul companiei lucreaza salariați de la un subcontractor. Care este procedura legala in cazul in care aceștia au comis o abatere disciplinara. Cine face parte din comisia disciplinara?"


In acest context,subcontractorul care are fata de salariatul susceptibil de a fi savarsit o abatere disciplinara calitatea de angajator este cel in masura sa deruleze procedura cercetarii disciplinare. In acest sens, angajatorul care a sesizat  abaterea disciplinara trebuie sa informeze angajatorul salariatului, furnizandu-i acestuia din urma suficiente informatii si documente din care sa rezulte si care sa sustina savarsirea respectivei abateri.


IMPORTANT: Potrivit art. 63 concedierea pentru savarsirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile si in termenele stabilite de prezentul cod.

Avand in vedere art.247 – 252 din Codul muncii care prevad procedura cercetarii disciplinare aceasta poate fi derulata numai de catre angajator, cercetarea disciplara putand fi realizata numai intre partile contractului de munca.

Pentru recuperarea eventualelor prejudicii partile contractului de prestari servicii vor solutiona aceste aspecte intre ele potivit prevederilor contractuale, urmand ca impotriva salariatului sa se indrepte numai acea parte care are fata de acesta calitatea de angajator.


Sursa: CodulPortalMuncii



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanctiuni disciplinare 2017sanctiune disciplinaraabatere disciplinara

Data aparitiei: 18 Ianuarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Aplicarea sanctiunilor disciplinare salariatilor care lucreaza la alt angajator fata de restul firmei Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]