Impozitul pe pensii a fost eliminat! Decizia se aplica pensionarilor cu venituri sub 2.000 lei, acestia fiind scutiti si de plata CASS

eliminarea impozitarii pensiiloreliminare impozit pensie 2017impozit pensie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 13 ianuarie 2017:
Presedintele Romaniei a semnat pe data de 12 ianuarie, decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
 
In acest context, vor fi scutiti de impozit cei care au pensii mai mici de 2.000 de lei, incepand cu februarie 2017, si va fi eliminata plata CASS de catre pensionari.

”Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi (miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul Finantelor, Stefan Viorel - n.r.), am decis sa promulg aceasta lege. In zilele urmatoare”, a declarat seful statului.

 Camera Deputatilor a adoptat in cursul zilei de joi (5 ianuarie) proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal prin care urmeaza sa se elimine plata CASS pentru pensii, dar si impozitul de 16% pe venit pentru pensii mai mici de 2.000 lei.

Masurile au fost adoptate de Camera Deputatilor intr-o sesiune extraordinara, aceasta fiind for decizional, in acest caz.


 In acest context, 207 deputatii au votat pentru si 29 impotriva, iar voturile contra au venit de la USR.

"USR singur a votat impotriva. Toate celelalte partide au intrat in sarabanda iresponsabilitatii bugetare. Nu a fost o decizie usoara si am dezbatut ore in sir in grupul nostru. Am fi votat acest proiect doar daca reduceam impactul bugetar prin supra-impozitarea pensiilor speciale (sau eliminarea lor). Dar acel amendament nici nu a ajuns la vot in plen. Asta e, suntem singurul partid responsabil si moderat din acest Parlament", a declarat deputatul USR Cristian Ghinea pe Facebook.




Pensionarii care au pensii sub 2.000 de lei vor scapa de impozitarea acestora, in contextul in care comisia de buget — finante a Camerei Deputatilor a decis, miercuri (4 ianuarie), modificarea Codului fiscal.

Aceasta lege va duce la scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Asadar, raportul in ceea ce priveste proiectul de lege a fost votat de catre Comisia de buget cu 14 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva".

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a convocat sesiune extraordinara a plenului pentru joi (5 ianuarie) pentru un proiect de lege care vizeaza modificarea Codului Fiscal in privinta eliminarii impozitarii pensiilor.

Este demn de mentionat ca proiectul de lege adoptat de Senat in septembrie 2016 prevedea eliminarea impozitarii pensiilor indiferent de cuantumul acestora.


Liviu Dragnea a propus in programul de guvernare al PSD-ului eliminarea impozitul pe venit pentru pensiile de sub 2000 lei si contributia CASS pentru toate pensiile.


"Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta numai partea de venit care depaseste valoarea, intregita prin rotunjire in plus la un leu, a unui punct de pensie stablit pentru anul fiscal respectiv. Contributia se suporta de la bugetul de stat", potrivit proiectului de lege pentru modificarea Codului Fiscal.


Raportul comisiei la proiectul de modificare a Codului fiscal urmeaza sa intre joi (5 ianuarie) in dezbaterea plenului, cand a fost convocata o sesiune extraordinara, iar Camera Deputatilor este for decizional.



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
eliminarea impozitarii pensiiloreliminare impozit pensie 2017impozit pensie 2017

Data aparitiei: 13 Ianuarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Impozitul pe pensii a fost eliminat! Decizia se aplica pensionarilor cu venituri sub 2.000 lei, acestia fiind scutiti si de plata CASS Nota: 3.73 din 5 - 58 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]