In ce domenii ar prefera studentii romani sa lucreze: ingineria si industria prelucratoare sunt in top!

studenti locuri de muncalocuri de munca studentidomenii preferate studenti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Domeniile preferate de studentii romani sunt cat se poate de variate, culminand cu ingineria si industria prelucratoare (18%), serviciile software, domeniul calculatoarelor (14%), dar si media si advertising (13%).


Asa arata un studiu realizat de Universum Global, in cadrul caruia mai bine de 3000 de studenti au declarat ca vor sa lucreze in domeniul ingineriei, dat fiind faptul ca pe piata muncii din Romania activeaza cativa dintre gigantii lumii.


Printre alte domenii pentru care studentii prezinta un real interes se numara si cel al afacerilor si comertului, acesta atrage putin peste 2.000 de studenti.


Aproximativ 1.900 de studenti sunt interesati de profilul uman, de domeniul artelor liberale si al educatiei, in timp ce putin peste 1.200 de studenti vor sa lucreze in domeniul IT si peste 1.200 ar vrea sa munceasca in domeniul mediciniei si al sanatatii, concluzioneaza Mediafax.

Care sunt angajatorii cei mai atractivi pentru studenti, raportat la domeniul IT


Asa cum era de asteptat, cei mai atractivi angajatori din domeniul IT sunt Google, Microsoft si Apple. Intel, Facebook si Ubisoft completeaza urmatoarele pozitii.


Dreptul (aproape 700) si stiintele naturii (peste 500) sunt alte domenii de care studentii sunt interesati.


Cine credea ca studentii ar face orice pentru a se angaja cat mai repede, se insela amarnic. Studiul mai arata ca acestia pun pe primul loc echilibrul dintre viata personala si profesionala, asa ca acestia nu se grabesc sa accepte orice oferta de job. De asemenea, studentii pun pret pe siguranta locului de munca, vor sa aiba certitudinea ca au de-a face cu angajatori seriosi.


Studiul Universum Global este realizat anual in Europa in randul studentilor pentru a stabili care sunt cei mai doriti angajatori la nivel national, anul acesta fiind prima editie organizata pentru Romania.

La realizarea acestui studiu au participat aproximativ 10.492 de studenti, raspunsurile fiind primite de la 46 de universitati.

Programatorii pot beneficia de scutirea de impozit! Conditii care trebuie indeplinite

Este demn de mentionat inca de la inceput ca, incepand din 30 iunie 2015, de cand Ordinul MFP nr.835/2015 a intrat in vigoare, pentru a nu mai plati impozit pe venit, absolventii facultatilor de informatica trebuie sa ocupe una dintre cele opt functii reglementate de acest act normativ.


Vezi mai multe detalii aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
studenti locuri de muncalocuri de munca studentidomenii preferate studenti

Data aparitiei: 15 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In ce domenii ar prefera studentii romani sa lucreze: ingineria si industria prelucratoare sunt in top! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]