Mai putine angajari in 2017! Ce ii asteapta pe romanii care sunt in cautare de job

loc de munca 2017locuri de munca 2017joburi 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti mai putin bune din partea angajatorilor romani, in contextul in care o mare parte dintre acestia au de gand sa inghete angajarile, in special in prima parte a anului viitor.

Asadar, un studiu arata ca doar 19% din 625 de angajatori intervievati din Romania prevad cresteri ale numarului total de angajati, 13% prevad reduceri, iar 66% nu anticipeaza nicio schimbare in ceea ce priveste numarul de angajati, potrivit unui studiu al companiei de resurse umane Manpower.

Asadar, se pare cea mai mare cerere de forta de munca este in vestul tarii, in judete aflate in plina dezvoltare, precum Timis si Arad. La capatul opus al studiului se afla Oltenia, zona cu cea mai slaba oferta de munca.

Daca ar fi sa ne raportam la zonele tarii, cele mai multe angajari in primul trimestru al lui 2017 vor fi facute de  companiile din regiunea Vest, in judete precum:Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad (+22%), Nord-Vest (+16%) si Sud (+16%).

Perspectivele cele mai slabe le au cei care vor sa se angajeze in regiunea Sud-Vest Oltenia, cu nivel al previziunilor nete de -5%.

Studiul a mai relevat si alte informatii utile, legate de domeniile care se afla in acest moment in plina ascensiune. Date fiind acestea, se preconizeaza ca in intervalul ianuarie - martie 2017, numarul total de angajati sa creasca in opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate si in sapte din cele opt regiuni ale tarii.


In ce industrii si zone de activitate se vor face angajari?


In acest context, se pare ca cine doreste sa se angajeze in industria prelucratoare are cea mai optimista prognoza din toate cele raportate la nivel de sector. Conform studiului previziunea neta de angajare este de +33%, cu 13 puncte procentuale peste nivelul din primul trimestru din 2016.

Intentiile de angajare in sectorul industriei extractive se reduc considerabil, angajatorii raportand un declin de 10, respectiv 7 puncte procentuale. Previziunea neta de angajare din acest sector este de -1%, cea mai slaba raportata din trimestrul al doilea din 2012 pana in prezent.


Conform studiului citat, oportunitatile de angajare ar putea fi favorabile in sectoare precum comertul cu ridicata si cu amanuntul, unde angajatorii raporteaza o previziune neta de angajare de +26%.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
loc de munca 2017locuri de munca 2017joburi 2017

Data aparitiei: 14 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mai putine angajari in 2017! Ce ii asteapta pe romanii care sunt in cautare de job Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]