De ce cresterea consumului a creat mai multe locuri de munca in strainatate. Ce fenomen se petrece

crestere consumcreare locuri de muncalocuri de munca romanicriza fortei de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Consumul a crescut considerabil in ultima vreme in Romania, iar acest aspect a dus la crearea de noi locuri de munca, asa cum era de asteptat.


 
 
Conform Bancii Nationale Romane (BNR), aceasta crestere a consumului a dus mai mult la incurajarea importurilor decat a productiei interne, astfel ca au fost create locuri de munca mai degraba in strainatate decat in tara.


 
 
Viceguvernatorul (BNR), Lucian Croitoru: „Pastrarea macrostabilitatii este esentiala, trebuie sa avem grija de echilibrul economniei ca de ochii nostri din cap (...)..Cresterea consumuluui a creat locuri de munca mai degraba in alte tari, importurile crescand mai repede decat exporturile. Productia interna nu a facut fata cererii. Nu suntem impotriva stimularii consumului, dar recomandam un dozaj in aplicarea masurilor si stimulentelor”

 
 
 
Puterea de cumparare a populatiei poate creste

 
 
 
De asemenea, Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, a prezentat strategia „Romania competitiva”, aratand ca puterea de cumparare a populatiei poate creste, conform unei strategii bine puse la punct, de la 57% din media UE in prezent la 70% din media UE in 2020, numai daca bioneconomia creste sustenabil, informeaza Mediafax. Aceste fapte au fost prezentate de specialistii mai sus amintiti, in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania.



 
Valentin Lazea: „Dupa mai multi ani in care economia Romaniei a fost pilotata dupa strategiile FMI sau Comisiei Europene, cred ca a sosit timpul unei strategii de inspiratie proprie”.


 
 
Economistul-sef al BNR a mai mentionat ca strategia „Romania competitiva” va avea nevoie de un buget de 17 miliarde de euro, din care doua treimi sunt asigurate deja in bugetele institutiilor.


 
 
Cu toate acestea, firmele din Romania considera ca este o criza a locurilor de munca

 
 
 
Mai bine de 72% din locurile de munca scoase la concurs de catre companii nu sunt ocupate, Romania confrandu-se cu un adevarat deficit de forta de munca.


 
 
Anul trecut aproximativ 61% din companiile care cautau personal aveau dificultati avand in vedere ocuparea posturilor, iar anul acesta procentul a crescut considerabil, astfel incat 72% dintre companii au semnalat aceasta chestiune, citeste mai multe aici.
 


 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
crestere consumcreare locuri de muncalocuri de munca romanicriza fortei de munca

Data aparitiei: 16 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce cresterea consumului a creat mai multe locuri de munca in strainatate. Ce fenomen se petrece Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]