In atentia angajatorilor: tratamentul fiscal al tichetelor cadou acordate cu ocazia Craciunului, cum se reglementeaza

tichete cadou craciuntichete cadou copiitichete cadou neimpozabile
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator ar trebui sa stie ca tichetele cadou, tichetele de masa, voucherele de vacanta si tichetele de cresa, au caracter de “avantaje” si se supun regulilor de impunere proprii veniturilor din salarii.


 
 
In acest context, au caracter neimpozabil limitat la suma de 150 de lei tichetele cadou acordate cu ocazia evenimentelor speciale (Paste, 1 iunie, Craciun si 8 martie) tuturor salariatilor, nu (cum era pana in prezent), doar copiilor angajatilor.

 
 
 
Dar ce se petrece cand in situatia in care ambii soti lucreaza in aceeasi companie? Cum se acorda tichetele cadou pentru copii?

 
 
 
"Am dori sa va consultam in urmatoarea problema: Avem doi salariati care sunt sot si sotie, ea are un copil din prima casatorie care se afla in intretinere comuna cu actualul sot. Compania acorda tichete cadou pentru copii (in situatia in care ambii soti lucreaza in companie, numai unuia dintre soti) Intrebarea noastra se pune daca sotul actual are dreptul la tichete cadou pentru copilul aflat in intretinere comuna in cazul in care sotia se afla in concediu de ingrijire copil.", se intreba un angajator in cadrul site-ului PortalCodulMuncii.ro


 
 
Dupa cum am mentionat si mai sus, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu diverse ocazii, sunt neimpozabile si nu intra in baza de calcul al impozitului pe venit. Desigur, exista si o conditie: ca acestea sa nu depaseasca suma de 150 lei.


 
 
In situatia amintita mai sus, ambii salariati sunt angajati la aceeasi firma, dar  angajatorul a stabilit ca in astfel de situatii acorda tichete cadou numai unuia dintre salariati si probabil si copilului/copiiilor minor/minori.




 
Pentru a intelege mai bine, sa analizam urmatoarea situatie: acesti doi salariati au 2 copii minori, deci vor putea sa primeasca tichete cadou de Paste, Craciun neimpozabile si netaxabile cu contributii sociale in valoare de 600 de lei (150 salariat tata+ 150 salariat mama + 150 copil + 150 copil).



 
Chiar si in contextul in care mama se afla in concediu crestere copil, acest fapt nu o impiedica sa primeasca tichete cadou cu ocazia Craciunului.

 
 
Dat fiind faptul ca, in cadrul companiei este luata decizia ca se acorda tichete cadou numai unuia dintre salariati, se vor putea acorda tichetele cadou oricaruia dintre soti.
 



Poti citi mai multe pe PortalCodulMuncii
 


 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete cadou craciuntichete cadou copiitichete cadou neimpozabile

Data aparitiei: 14 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In atentia angajatorilor: tratamentul fiscal al tichetelor cadou acordate cu ocazia Craciunului, cum se reglementeaza Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]