Obligatiile angajatorului cu privire la schimbarea locului de munca: ce se petrece cand o societate are mai multe puncte de lucru

schimbare loc de muncadelegare salariatobligatii angajator
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator ar trebui sa aiba in vedere ca locul de munca reprezinta element principal al contractului individual de munca, astfel cum rezulta din art. 17 din Codul muncii.
 


 
In acest sens, este important de avut in vedere anumite aspecte importante, care pot pune in dificultate orice angajator care nu este la curent cu legislatia in vigoare. 
 

 
 
Ce obligatii au societatile/companiile care isi desfasoara activitatea in mai multe puncte de lucru?
 

 
 
"Societatea noastra are inregistrate mai multe puncte de lucru in tara, in functie de lucrarile desfasurate. La mutarea unui salariat de la un punct de lucru la altul (de la o lucrare la alta) avem obligatia sa facem urmatoarele : act aditional la contractul de munca, de modificare a elementului D - locul de munca; protectia muncii la noul loc de munca ( la punctul de lucru unde a fost mutat); control medical de medicina muncii. Aceste obligatii sunt corecte si mai exista si alte obligatii la schimbarea punctului de lucru?", intrebare in PortalCodulMuncii.ro


 
 
In primul rand, trebuie clarificat urmatorul aspect: atat timp cat in contractul individual de munca (CIM) este inregistrat sediul angajatorului, iar la prestarea activitatii sunt enumerate toate punctele de lucru ale unitatii, NU este necesara modificarea contractului de munca. 

 
 
Dar lucrurile se schimba in situatia in care in CIM este inscris la sediul angajatorului doar adresa de la punctul de lucru de la care va fi mutat, atunci in aceasta este necesara modificarea contractului de munca.


 
 
Totodata, facem precizarea ca locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator dar numai temporar, prin delegarea salariatilor.


 
Prevederile art. 43 din Codul muncii stabilesc ca „delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.”
 


 
De asemenea, orice angajator trebuie sa aiba in vedere ca  potrivit art. 17 alin. (5) din Codul muncii, orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

 
 
Asadar, in situatia in care, se modifica numai locul muncii, din punct de vedere al legislatiei muncii, salariatii au statut de delegati.
 

 
Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
 
 
Examenul medical la angajarea in munca se efectueaza si pentru lucratorii care sunt detasati in alte locuri de munca ori alte activitati.
 


 
Pentru a afla mai multe citeste continuarea pe PortalCodulMuncii




 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schimbare loc de muncadelegare salariatobligatii angajator

Data aparitiei: 07 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Obligatiile angajatorului cu privire la schimbarea locului de munca: ce se petrece cand o societate are mai multe puncte de lucru Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]