Legea care prevede cresteri salariale in sanatate si invatamant va fi atacata la Curtea Constitutionala

legea salarizarii unitaremajorari salariale profesorisporuri medici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE:
Guvernul  ataca la Curtea Constitutionala legea de aprobare a OUG 20 care prevede mai multe cresteri salariale pentru bugetari, dupa ce deputatii au adoptat-o luni (7 noiembrie), cu 184 de voturi "pentru", un singur deputat refuzand sa isi exprime votul.

Premierul Dacian Ciolos: "Analizand un pic la rece lucrurile dupa votul de ieri, prima intrebare pe care mi-o pun este daca PSD si cei care au votat aceasta lege chiar doresc majorarile salariale pe care le-au votat. Constatam ca sunt mai multe incalcari ale legislatiei si ale Constitutiei, pe care nu e posibil sa nu le fi constientizat in momentul respectiv".

 
In acest sens, premierul va cere  un control de constitutionalitate pe Legea de aprobare a OUG 20 care prevede mai multe cresteri salariale pentru bugetari, precizand ca ca aceasta actiune priveste legea si nu ordonanta in sine.

Viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Economiei: „Eu sau unul dintre noi, din Guvern, va ataca acest proiect, daca va trece asa cum e. Pana acum, Guvernul a atacat cam toate proiectele care prevad cresteri de cheltuieli fara o baza bugetara”, a declarat Costin Borc pentru  membrii Camerei de Comert Romano-Germane (AHK), reuniti intr-o sedinta marti seara, la Bucuresti. Vicepremierul a mentionat despre legea salarizarii unitare: "a arata doar bugetul de stat ca sursa de finantare nu este o abordare serioasa”.


De asemenea, Anca Dragu, ministrul Finantelor, s-a pronuntat impotriva legii salarizarii, dat fiind faptul ca in acest fel va exista un deficitat bugetar excesiv. „Estimam un deficit bugetar de peste 3% din PIB, daca nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui sa vedem cand iese acest proiect si vom vedea apoi ce facem”, a spus marti, la Parlament, ministrul Finantelor.

Anca Dragu a mai declarat ca, potrivit legii responsabilitatii fiscal-bugetare, adoptata in 2010, „cu 180 de zile inainte de alegeri nu pot creste cheltuielile salariale si nu pot fi luate masuri care sa conduca la aceste cheltuieli”, informeaza Mediafax.


Comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au aprobat luni majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017 si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016.




NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii unitaremajorari salariale profesorisporuri medici

Data aparitiei: 08 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea care prevede cresteri salariale in sanatate si invatamant va fi atacata la Curtea Constitutionala Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]