Deputatii au decis: majorari salariale in sanatate si invatamant

majorari salariale bugetarimajorari salarii medicimajorari salarii profesori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE:
Majorarile salariale din Educatie si Sanatate sunt constitutionale a decis, in cursul zilei de miercuri (14 decembrie), Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Majorarile salariale din Educatie si Sanatate sunt constitutionale, conform CCR, dupa ce legea de aprobare a OUG 20, adoptata in Parlament, a fost atacata atat de Guvernul Romaniei, cat si de PNL, pe motiv ca rapoartele au fost depuse tarziu, informeaza Mediafax.

 Presedintele PSD Liviu Dragnea a salutat decizia CCR privind cresterea veniturilor cu 15% pentru angajatii din sanatate si educatie, mentionand ca, daca legea e promulgata rapid, intra in vigoare de la 1 ianuarie.

"Salut decizia CCR privind cresterea veniturilor cu 15% pentru angajatii din sanatate si educatie! Avem incredere ca presedintele Iohannis va promulga legea cat mai repede, astfel incat aceste majorari sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017", a scris Dragnea pe Facebook.


Ordonanta 20/2016 cu amendamentele aduse, care prevede majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15% a fost adoptata in cursul zilei de luni (7.11.2016) de plenul Camerei Deputatilor.
 
In acest context, au votat "pentru" 184 de deputati, iar unul nu si-a exprimat votul.
 
Deputatii PSD, ALDE, UDMR si de la minoritati au mentionat ca vor sustine proiectul de lege la votul final. PNL nu a participat la dezbateri.

 
In cursul zile de marti( 1 noiembrie), comisiile din Camera Deputatilor au stabilit ca noi categorii de personal din invatamant sa primeasca sporuri salariale.


In acest sens s-a stabilit ca, in sistemul gradatiilor de merit sa fie inclus, alaturi de personalul didactic de predare, si personalul de predare si cercetare din universitati, precum si cel auxiliar din invatamant si asimilat acestuia, in care este inclus si personalul din Bibliotecile Centrale Universitare, conform unui amendament propus Anton Hadar, presedinte Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".


Parlamentarii PSD si UDMR au votat in cursul zilei de luni (31 octombrie) majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017.


Iata ce au stabilit comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament: "Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant, existente in plata la data de 31 decembrie 2016, se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si aprobat prin hotarare a Guvernului", se arata in amendamentul care apartine Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret".

Cu toate acestea, ministrul Muncii, Dragos Pislaru a declarat ca se opune adoptarii acestui amendament, dat fiind faptul ca aceasta majorare nu ar putea fi suportata de buget.

 De asemenea, secretarul de stat in Ministerul de Finante, care a fost prezent la aceasta dezbatere a comisiilor, a specificat ca adoptarea amendamentului ar putea crea probleme.

”In afara de problemele de deficit bugetar pe acest  amendament avem si urmatoarea situatie. Vorbim de bugetul de Sanatate despre care astazi am vorbit ca e pe deficit. Acordam miliarde de lei din bugetul de stat pentru echilibrarea acestui buget. Acest deficit va fi mai mare”, a declarat secretarul de stat in Ministerul de Finante.

In pofida acestor argumente, comisiile reunite au adoptat amendamentul depus de social-democratul Florin Buicu prin votul majoritatii PSD-ALDE-UDMR, iar liberalii au decis sa paraseasca sala.   


Nici medicii nu au fost uitati, dupa greva declansata in data de 31 octombrie

Dupa greva medicilor, comisiile de Buget si Munca au fost obligate sa vina cu solutii, pentru a pune capat acestei crize. In acest sens, plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era pana acum, precum si majorarea cu 25% a salariului de baza de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS.

Mai multe despre greva si cerintele medicilor poti citi aici.

Atentie! Aceste dezabteri ale Comisiilor reunite de Munca si Buget din Camera Deputatilor asupra OUG 20/2016 vor fi reluate in cursul zilei de marti, dat fiinf faptul ca este necesar sa se discute grilele de salarizare.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorari salariale bugetarimajorari salarii medicimajorari salarii profesori

Data aparitiei: 14 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Deputatii au decis: majorari salariale in sanatate si invatamant Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]