Norma de munca pentru inspectorii de mediu si SSM, consemnata de angajator in fisa postului

norma de muncainspector protectia mediuluiinspector ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In cazul companiilor care au angajat inspectori SSM sau de mediu, este bine de stiut ca norma de munca trebuie sa fie consemnata de angajator, in fisa postului.

De exemplu, acele firme care au un numar mediu de angajati si beneficiaza de serviciilor inspectorilor de SSM si de mediu, trebuie sa aiba in vedere ca normarea muncii se aplica tuturor categoriilor de salariati, indiferent de activitatea prestata de acestia, conform Legii nr. 53/2003, din Codul Muncii.


Normarea muncii pentru inspector SSM si de mediu, in cadrul unei companii


Pentru a ajunge la un consens, este bine de stiut ca definitia normei de munca se refera la cantitatea de munca necesara pentru efectuarea operatiunilor sau lucrarilor de catre o persoana cu calificare corespunzatoare.
 
Norma de munca cuprinde timpul productiv, timpul pentru intreruperi impuse de desfasurarea procesului tehnologic, timpul pentru pauze legale in cadrul programului de munca.


Este demn de mentionat ca activitatea unui inspector SSM, cadru tehnic PSI, inspector de mediu  nu au un caracter repetitiv si nici nu sunt componente ale unui flux tehnologic.

Angajatorii trebuie sa mai stie ca functiile de inspector de mediu sau inspector SSM sunt impuse de legislatia specifica si nu se afla la latitudinea angajatorului.

Inspectorul SSM (lucratorul desemnat) care se ocupa de activitatile de prevenire si protectie este desemnat prin decizie scrisa de catre angajator din randul salariatilor incadrati cu contract individual de munca cu norma intreaga (adica 8 h/zi), conform specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro.

Asa ca angajatorul trebuie sa consemneze in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.

Desigur ca angajatorul are dreptul de a impune termene inspectorilor specifici, pentru ducerea la bun final a unor lucrari de profil, atata timp cat acestea nu au un caracter repetitiv, altfel va fi necesara elaborarea unei normari a muncii, in acest sens.

Mai multe despre normele de munca ale inspectorilor SSM poti citi pe PortalCodulMuncii.


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
norma de muncainspector protectia mediuluiinspector ssm

Data aparitiei: 10 Octombrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Norma de munca pentru inspectorii de mediu si SSM, consemnata de angajator in fisa postului Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]