Salariile bugetarilor vor creste cu 29 la suta in urmatorii 5 ani

cresteri salarialesalarizare bugetarisalariu de bazacastig net
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat zilele trecute, dupa consultarea cu liderii confederatiilor sindicale pe tema Legii salarizarii unitare, ca aceasta va avea la baza sapte principii, iar cresterile salariale din urmatorii cinci ani presupun alocarea a 14 miliarde de lei de la buget pana in 2021.

Acesta a mai precizat ca va avea loc o crestere procentuala a masei salariale totale in sectorul public, in perioada 2016-2021, care va fi de 29,1%.

In acest fel, cresterile salariale ar putea avea o adevarata ascensiune, de la 57 miliarde de lei in 2016, la 60,1 miliarde de lei in 2017. In 2018 ar trebui sa ajunga la 62,9 miliarde de lei, in 2019 la 66,2 miliarde de lei, apoi la 70,2 miliarde de lei in 2020 și la 73,6 miliarde de lei in 2021.

Ministrul Muncii a mai declarat ca este vorba de sapte principii decisive avand in vedere Legea salarizarii unitare.

"Vorbim de sapte principii foarte importante: definirea cadrului de finantare, reforma sectorului public, caracterul unitar al legii, echivalarea intre familiile ocupationale si in interiorul familiilor ocupationale şi modul in care plecam de la fosta lege 284, tratarea sporurilor, cum abordam beneficiile nesalariale si salariul minim ca referinta a salarizarii unitare si, respectiv, raportul maxim si minim in salarizarea in sectorul public", a precizat Pislaru, potrivit Agerpres.


In document este mentionat ca reforma nu presupune disponibilizari, ci se doreste schimbarea anumitor structuri pentru cresterea eficientei.

De asemenea, reforma nu vizeaza taierea sporurilor, ci mai degraba vor fi incurajate performantele angajatilor, iar ponderea sporului in castigul net va fi mai mica in cazul celor care detin functii de executie decat la cele de decizie. Sistemul de salarizare se bazeaza pe salariul de baza, iar sporurile se adauga la acesta. In acest moment, sporurile se consolideaza in două categorii: sporul de conditii si sporul de performanta: pana la 30% din salariul de baza.

Momentan, ministerul Muncii urmeaza sa primeasca un raspuns din partea sindicatelor cu privire la principiile propuse in data de 21 septembrie.

Pe data de 28 septembrie va fi organizat Consiliul National Tripartit, care va fi coordonat de primul ministru, moment in care se va ajunge la un acord.  


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cresteri salarialesalarizare bugetarisalariu de bazacastig net

Data aparitiei: 26 Septembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariile bugetarilor vor creste cu 29 la suta in urmatorii 5 ani Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]