HG 582/2016 privind corectiile de salarizare in Invatamant nemultumeste profesorii, care ameninta cu proteste in intreaga tara

HG 582/2016corectii salarizaresalarizare invatamant 2016salarii profesori 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotararea de Guvern nr. 582/2016 a starnit un val de nemultumiri in randul angajatilor din Invatamant din intreaga tara. Sindicalisti ameninta cu proteste ample, desi anul scolar 2016-2017 va incepe in doua saptamani.

Hotararea de Guvern nr. 582/2016 vizeaza aplicarea mai multor corectii in sistemul bugetar de salarizare, insa aceasta aduce salarii mai mici pentru mai multe categorii de angajati din invatamant, printre care secretarii si contabilii din anumite scoli, potrivit Portal Invatamant.

Sindicalisti din Vrancea, Iasi si Suceava ameninta cu organizarea de proteste tinand cont ca salariile din Invatamant erau oricum mici, iar HR 582/2016 a adus cresteri salariale nesemnificative, cuprinse intre 10-60 de pentru o parte dintre angajatii din Invatamant, dar si reduceri salariale pentru anumite categorii de angajati.

"Asa cum anticipam, actuala H.G. 582/2016 care vizeaza aplicarea *corectiilor* in sistemul de salarizare bugetar, vine si cu scaderi de salarii la secretarii si contabilii din unitatile de invatamant care au intre 19 si 29 de clase/ grupe. Din evaluarile noastre si din informatiile transmise de colegii din unitatile de invatamant, diminuarile sunt intre 200 si 500 lei. Mentionam ca *majorarile* rezultate prin aplicarea *corectiilor* sunt nesemnificative pentru cadrele didactice, sumele fiind cuprinse intre 10 si 60 de lei", a declarat Constantin Ionescu, presedintele Sindicatului Liber din Invatamat (SLI) Vrancea.

"Din evaluarile noastre, diminuarile sunt intre 200-500 de lei. In aceeasi ordine de idei, mentionam ca majorarile rezultate prin aplicarea corectiilor sunt infime pentru cadrele didactice, cu sume cuprinse intre 10-60 de lei. Ne exprimam profunda si justificata nemultumire pentru actuala stare de fapt, prin care constatam ca Guvernul Ciolos este un demn continuator al Guvernului Boc. Politica de a lua de la unii foarte mult si de a da la altii foarte putin, este una descalificanta pentru un executiv care se pretinde european", a declarat liderul ASI Suceava, Giani Leonte.

"Asa cum anticipam, actuala HG 582/2016 care vizeaza aplicarea «corectiilor» in sistemul de salarizare bugetar, vine si cu scaderi de salarii la secretarii si contabilii din unitatile care au intre 19 si 29 de clase sau grupe. Din evaluarile noastre, diminuarile sunt intre 200 si 500 lei. In aceeasi ordine de idei, mentionam ca «majorarile» rezultate prin aplicarea «corectiilor» sunt infime pentru cadrele didactice, cu sume cuprinse intre 10 si 60 de lei", a explicat prof. Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi.

Pe aceeasi tema, FSE SPIRU HARET a inaintat o adresa Guvernului, in care solicita remedierea de urgenta a acestor probleme pe tema salarizarii, aduse de HG 582.

Adresa poate fi citita integral pe wwww.portalinvatamant.ro.



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Alexandra Ivan


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 582/2016corectii salarizaresalarizare invatamant 2016salarii profesori 2016

Data aparitiei: 31 August 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

HG 582/2016 privind corectiile de salarizare in Invatamant nemultumeste profesorii, care ameninta cu proteste in intreaga tara Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]