Au dreptul la vouchere de vacanta salariatii incadrati cu timp partial de munca?

tichete vacantatichete de vacantadreptul la tichete de vacanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform legislatiei in vigoare, angajatorii pot acorda salariatilor tichete de vacanta in acest an. Ce se intampla insa cu angajatii care sunt incadrati cu timp partial de munca? Vom analiza in continuare urmatorul studiu de caz in acest sens:

Avem o societate care a decis sa acorde salariatilor tichete de vacanta - beneficiu inclus in noul contract colectiv de munca. Aceasta societate are incadrat un salariat cu norma de 4 ore. Acesta nu are dreptul de tichete de masa, insa ramane intrebarea: poate el sa beneficieze, conform legii, de tichete de vacanta, tinand cont ca in CCM nu sunt prevazute reglementari speciale pentru angajatii incadrati cu jumatate de norma?

Expertii Rentrop&Straton raspund:

Conform art. 133 alin. (1) lit. a) din Legea 62/2011 a dialogului social, clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:

a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel.

Astfel, Legea 62/2011 prevede ca, contractul colectiv de munca se aplica pentru toti angajatii din unitate fara a distinge dupa cum salariatii sunt angajati cu timp partial sau cu norma intreaga.

Apreciem asadar ca salariatii incadrati cu timp partial de munca au dreptul la vouchere de vacanta in baza art. art. 133 alin. (1) lit. a) din Legea 62/2011a dialogului social, daca contractul colectiv de munca nu prevede ca in cazul acestei categorii de salariati, voucherele de vacanta se acorda in numar redus proportional cu timpul lucrat.
 
Sursa: Portal Codul Muncii


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete vacantatichete de vacantadreptul la tichete de vacanta

Data aparitiei: 09 August 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Au dreptul la vouchere de vacanta salariatii incadrati cu timp partial de munca? Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]