Cum sa fac sa ramana angajatul in societate? Fii interesant!

resurse umanemotivatie angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Am intalnit intrebarea "Cum sa fac sa ramana angajatul in societate?" Fii interesant!

In unele cercuri, cuvantul interesant are o conotatie de temut. Ca si cand ar fi negativ. Acesta a pornit din inlocuirea cuvintelor si parerilor negative exprimate oral si in cadrul feedback-urilor. Insa a utiliza cat mai putin spre deloc cuvinte negative iti reformuleaza si reorganizeaza felul in care gandesti si apoi actionezi in consecinta.  Este benefic. Nicidecum o prefacatorie. Deci este interesant!

Este ca o provocare din metodele gandirii laterale. Replica, este interesant, poate contribui la redirectionarea conversatiei spre tema de interes. Asa cum un angajat interesant este de preferat fata de unul care tot ce vrea este sa aiba dreptate.

Pentru a fi interesant ai nevoie sa fii interesat. Interesat de preocuparile angajatilor tai. Interesat de ei. Si sa accepti viziunile diferite fata de ale tale.

Viziunile diferite pot fi exprimate cu umor sau in mod direct. Este vreuna dintre aceste forme de exprimare dovada a lipsei de respect? Eu vad ca nu.

Umorul este productiv. Se destinde atmosfera si poate avea acelasi rol cu acela al provocarii din metodele gandirii laterale. In plus, schimbarea tonului ar putea contribui, asa cum subliniaza specialistii, la recanalizarea atentiei asupra discutiei, inlesnirea intelegerii si retinerea informatiei.

Iar daca diferenta de opinie este mare, ar fi interesant de explorat atent motivele.

Ca manager sau mediator al intalnirii profesionale, poti identifica atentia angajatilor acordata subiectului in discutie chiar si prin glumele pe care le exprima. Daca glumele nu sunt legate de subiectul in discutie, ele pot enerva interlocutorii sau, in cel mai bun caz, pot sa fie departe de atingerea scopului. Acela de a provoca buna-dispozitie.

In plus, vad ca este placut si util sa gasesti perspective diferite ale subiectului de interes. Interpretari sau sugestii ingenioase. Gandirea poate fi solemna, daca alegi, dar si joviala si armonioasa prin obisnuinta.

Asa precum in psihoterapia integrativa, sa afirmam integritatea si umanitatea celuilalt, dar si a siesi. Sa asiguram un mediu potrivit, creat impreuna, intr-un spatiu intersubiectiv.

Si, cum gandirea influenteaza vorbirea si comportamentul, ce-ar fi daca la locul de munca am fi interesanti si joviali pentru a gasi solutii impreuna? Dar pentru ca mediul de lucru sa fie parte din noi? Cat iti este de usor sa lasi in urma ceva ce are amprenta ta si cum ai lucra cand stii ca este parte din tine?

Carmen Dolores Gosa

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
resurse umanemotivatie angajati

Data aparitiei: 19 Iulie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum sa fac sa ramana angajatul in societate? Fii interesant! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]