Fisa de voluntariat insoteste in mod obligatoriu contractul de voluntariat

voluntariatfisa de voluntariatLegea 78/2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contractul de voluntariat reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia-gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului.

Voluntarul nu este remunerat pentru activitatea prestata. Prin urmare, contractul de voluntariat este un contract cu titlu gratuit, spre deosebire de contractul individual de munca, care este un contract cu titlu oneros.

Contractul de voluntariat se incheie in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute, intre voluntar si organizatia gazda, in conditii de libertate contractuala a partilor.

Contractul de voluntariat este insotit obligatoriu de fisa de voluntariat, care contine descrierea in detaliu a tipurilor de activitati pe care organizatia-gazda si voluntarul au convenit ca acesta din urma le va desfasura pe parcursul contractului de voluntariat.

Fisa de voluntariat trebuie sa contina urmatoarele clauze:

 a) datele de identificare ale partilor contractante;

b) descrierea activitatilor pe care urmeaza sa le presteze voluntarul;

c) timpul si perioada de desfasurare a activitatii de voluntariat;

d) drepturile si obligatiile partilor;

e) stabilirea cerintelor profesionale, a abilitatilor sociale, intereselor de dezvoltare, a celor de sanatate, confirmate prin certificate de sanatate sau alte documente;

f) conditiile de reziliere a contractului.

De asemenea, organizatia-gazda trebuie sa intocmeasca fisa de protectie a voluntarului.
Fisa de protectie a voluntarului contine instructiuni cu privire la desfasurarea activitatii acestuia, cu respectarea prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

In cazul in care activitatile respective nu apar in aria de acoperire a fisei de protectie, organizatorii activitatii vor apela la inspectoratele teritoriale de munca ce vor pune la dispozitia acestora instructiuni de securitate a muncii specifice activitatii respective.

Organizatia-gazda este obligata sa tina evidenta voluntarilor, a duratei si a tipului activitatilor desfasurate si evaluarii voluntarilor, pe baza criteriilor stabilite in regulamentul intern.

Articolul 11, alin. (3) si (4) din Legea 78/2014 stabileste obligatia organizatiei-gazda ca, inainte de inceperea activitatii de voluntariat, sa inmaneze voluntarului un exemplar din contractul de voluntariat si sa inregistreze acest contract in registrul de evidenta a voluntarilor tinut de organizatia-gazda.

Raspuns oferit de specialistii Portalcodulmuncii.ro

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
voluntariatfisa de voluntariatLegea 78/2014

Data aparitiei: 17 Mai 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fisa de voluntariat insoteste in mod obligatoriu contractul de voluntariat Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]