Cum sa acordati cresterile salariale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gradele de salarizare asigura un sistem prin care este atribuita o valoare fiecarui post. In cadrul acestor grade fiecare salariat trebuie recompensat corespunzator, adica trebuie stabilit un salariu initial si o politica prin care vor fi recunoscute performantele si se vor acorda cresteri de salariu.

Stabilirea salariului initial

Valoarea minima a intervalului de salarizare este acea valoare care asigura recompensarea unui angajat ale carui studii, cunostinte si experienta indica faptul ca are capacitatea de a indeplini atributiile postului la un nivel satisfacator, primind un volum de instruire normal.

Cand o persoana este angajata pentru a fi introdusa intr-un program intens de instruire, salariul de pornire poate fi mai redus, de pilda 75% din salariul normal, in conditiile in care depaseste insa nivelul minim al intervalului de salarizare in care se incadreaza.
 
Un candidat cu experienta suficient de bogata pentru a asigura o performanta peste medie cu o instruire minima poate debuta cu un salariu cu 5% mai mare decat salariul normal de pornire, fara a depasi intervalul de salarizare.

Stabiliti criterii clare care sa reglementeze acordarea si controlul salariilor de pornire pentru a preveni discriminarea, favoritismul si incalcarea structurii existente.

Modalitati de crestere a salariului

In cariera unui angajat, cele mai des intalnite situatii in care acesta poate beneficia de o marire a salariului sunt urmatoarele:
● crestere generala, aplicabila tuturor angajatilor; cuantumul ei este de obicei precizat in cadrul contractelor colective de munca si are in vedere ajustari legate de inflatie, indexari;
● crestere individuala;
● cresteri de merit, prin care se coreleaza salariile cu performantele obtinute.

Revedeti cel putin o data pe an salariile angajatilor. Discutati cu fiecare pe baza evaluarii performantelor acestora. Nu este o intalnire prea placuta pentru dvs., dar consolati-va: este o singura data pe an.

Evaluarea performantelor si cresterile salariale proiectate trebuie sa aiba loc la intervale precise si logice: sfarsitul perioadei de proba reprezinta o astfel de ocazie pentru prima evaluare a performantei; apoi, la implinirea inca unui an de vechime, la incheierea unor proiecte de anvergura sau a unor cursuri de instruire etc.

Atentie! Nu acordati cresteri de salariu retroactive!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 14 Iunie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum sa acordati cresterile salariale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]