Cautati un loc de munca in Europa? Iata ce trebuie sa stiti

locuri de munca strainatateeures
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca a publicat pe site-ul sau oficial un ghid adresat solicitantilor de locuri de munca in spatiul EURES. Acesta ofera informatii privind avantajele muncii in strainatate, aspectele normative care trebuie avute in vedere de catre solicitanti, precum si modurile in care acestia se pot angaja in spatiul european.

De ce sa cautati un loc de munca in strainatate?

Munca in strainate devine o optiune preferata de tot mai multi romani, indiferent de varsta. Exista nenumarate oportunitati de dezvoltare profesionala pentru persoanele dispuse sa traiasca in alt stat membru al UE.
Acestea sunt doar o parte din avantajele angajarii in strainatate:
 
- dobandirea de noi competente profesionale
- acumularea de experienta profesionala
- imbunatatirea capacitatii de comunicare si invatare
- familiarizarea cu o noua cultura si un nou stil de viata

Ce trebuie sa stiti inainte de a aplica pentru un post in alta tara?

- indepliniti conditiile pentru obtinerea unui loc de munca? Verificati daca CV-ul Dvs. este complet, corect si reprezentativ pentru experienta Dvs. Inainte de a aplica la un post specific, analizati ofertele in ansamblu, descoperiti care sunt cele mai cerute competente si unde aveti cele mai mari sanse de a fi angajat

- dispuneti de calificarile specifice postului care va intereseaza? Principiul liberei circulatii a lucratorilor va permite sa profesati oriunde in spatiul EURES, dar angajatorii au dreptul de a solicita diplome sau certificari specifice

- cunoasteti limba tarii in care doriti sa va angajati? Indiferent de postul pentru care aplicati, cunoasterea minima a limbii locale sau cunoasterea limbii engleze sunt necesare. Specialistii EURES recomanda urmarea unui curs de limbi straine in vederea angajarii in Europa.

Aspectele esentiale privind angajarea in spatiul EURES

Odata angajat, este important sa va asigurati ca va sunt respectate drepturile in ceea ce priveste:

- securitatea sociala. Prestatiile sociale includ concediile medicale si de maternitate, ajutoarele de somaj, accidentele de munca, imbolnavirile profesionale, invaliditatea si pensiile pentru limita de varsta.
Puteti obtine toate informatiile si formularele UE necesare din partea instutiei de asigurari sociale de care apartineti.

- pensia. Conform legislatiei in vigoare, daca primiti pensie de stat intr-un stat membru al UE, puteti primi pensia in continuare, daca va mutati in alt stat membru UE, Norvegia, Islanda, Elvetia sau Lichtenstein.

- impozitarea. In virtutea acordurilor fiscale bilaterale incheiate intre statele membre UE, angajatii nu sunt impozitati de doua ori pentru acelasi venit sau acceasi activitate.

Mai multe informatii privind obtinerea unui loc de munca in Europa pe anofm.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca strainatateeures

Data aparitiei: 02 Mai 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cautati un loc de munca in Europa? Iata ce trebuie sa stiti Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]