Inspectia Muncii: 730.931 de euro amenzi in 5 zile de controale

ssmcontract individual de muncaamenzi inspectia munciiamenzi itmcontrol inspectia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 730.931 de euro intr-o saptamana si 513.000 de euro in controalele din domeniul constructiilor.

In perioada 11-15 aprilie 2016, inspectorii au realizat actiuni de control finalizate cu amenzi de 730.931 de euro si 366 de persoane au fost depistate lucrand la negru.

Conform comunicatului de presa dat publicitatii pe site-ul InspectiaMuncii.ro, in domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi de 2.559.100 de lei, din care 2.015.000 lei pentru munca la negru.

Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au realizat 18 propuneri de cercetare penala iar 527 de angajatori au fost sanctionati.

Si in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 657.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 40 de evenimente. In functie de cercetarile efectuate de inspectorii de munca, acestea vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost dispuse 17 opriri de echipamente si la 5 locuri de munca activitatea a fost sistata.

"Asa cum am anuntat, Inspectia Muncii a desfasurat in perioada 06/09 aprilie 2016 Campania Nationala pentru identificarea cazurilor de munca nedeclarata pentru lucratorii angajati in domeniul constructiilor. Au fost efectuate actiuni de control, cu caracter inopinat la angajatorii cu activitate in domeniu pentru a verifica respectarea prevederilor legale referitoare la relatiile de munca.", a precizat Dantes Nicolae Bratu in cadrul comunicatului de presa.

Inspectorul general de stat a precizat faptul ca au fost aplicate amenzi in valoare de peste 500.000 de euro, din care aproape 420.000 au fost pentru munca la negru si 305 persoane au fost depistate muncind fara forme legale de angajare.

"Suntem ingrijorati de frecventele incalcari ale legislatiei muncii, pe care le-am identificat in controale. Dintre acestea mentionam: primirea la munca a persoanelor fara intocmirea in forma scrisa a contractelor individuale de munca, lipsa unui exemplar al contractului individual de munca inmanat salariatilor, neintocmirea regulamentului intern, nerespectarea prevederilor legale referitoare la repartizarea programului de lucru in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial, a celor referitoare la munca suplimentara ori repausul saptamanal. Pentru remedierea deficientelor au fost dispuse masuri obligatorii, cu termene concrete de realizare.", a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursa: InspectiaMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ssmcontract individual de muncaamenzi inspectia munciiamenzi itmcontrol inspectia muncii

Data aparitiei: 20 Aprilie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii: 730.931 de euro amenzi in 5 zile de controale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]