Accident de munca la o fabrica de panificatie, sectia brutarie

Accident de muncaAccident de munca la o fabrica de panificatiessm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Evenimentul a avut loc la o fabrica de panificatie, in sectia brutarie, locul de munca - dospitor. Accesul in dospitor este permis doar dupa oprirea din functiune a acestuia de catre seful de tura sau operator, fapt precizat in instructiunea interna elaborata si afisata. Personalul care executa operatiile de curatenie si revizie are acces in interiorul dospitorului numai dupa oprirea acestuia si numai in prezenta sefului de tura sau operatorului. Aici se pregatesc mai multe sortimente de paine in acelasi schimb.

Avand in vedere faptul ca de la un sortiment la altul difera, atat compozitia aluatului, cat si forma produsului, lucratorii care pregatesc aluatul au convenit de comun acord cu cei care preiau painea din dospitor ca intre doua sortimente de paine sa se puna un semn, chiar daca procedurile de lucru specifica prin instructiunile de lucru alta modalitate de separare a sortimentelor de paine. Sortimentele de paine trebuie separate deoarece la coacere difera timpii de mentinere in cuptor.

In ziua producerii evenimentului, lucratorii care pregateau aluatul au uitat sa puna acel semn, astfel ca  lucratoarea AB, din proprie initiativa, a intrat in dospitor pentru a pune respectivul semn. Fara sa opreasca din functiune dospitorul, respectiva persoana a deschis usa de acces in dospitor (usa care trebuia sa fie inchisa cu cheia de catre seful de tura), s-a deplasat spre zona de intrare a tavilor in dospitor si a pus semnul pe tava care separa cele doua sortimente de paine.

In momentul in care a vrut sa-si retraga mana, tavile fixate pe lanturi s-au pus in miscare datorita programului de dospire, program automat care consta in perioade de deplasare si de stationare a tavilor. Unul dintre pinioanele de antrenare i-a prins mana deasupra cotului si i-a retezat-o.

In conformitate cu fisa de observare clinica generala, lucratoarea AB a suferit un traumatism grav prin strivire-avulsie, torsiune membru superior drept cu amputatia treimii medie, escoriatii post traumatice hemifata dreapta si axilare drepte; contuzie brat si umar drept, contuzie toracica.

Cauza principala a producerii evenimentului o constituie nerespectarea prevederilor instructiunilor proprii de securitate si sanatate in munca, elaborate intern si specifice activitatilor din cadrul sectiei de brutarie.

Comisia de cercetarea a acestui eveniment care a produs invaliditate evidenta a evidentiat si inregistrat accidentul ca fiind accident de munca ce a produs invaliditate de gradul II.


Accident de munca descris de specialistii PortalSSM.ro.



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Accident de muncaAccident de munca la o fabrica de panificatiessm

Data aparitiei: 15 Aprilie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Accident de munca la o fabrica de panificatie, sectia brutarie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]