Salariata doreste sa revina la lucru inainte de finalizarea CCC? Angajatorul nu o poate opri

cccrevenirea din cccrevenirea definitivastimulent de insertie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum procedam in situatia in care salariata doreste sa revina la lucru inainte de termenul final al concediului pentru cresterea copilului?

Sa presupunem ca salariata a optat pentru CCC de 2 ani si doreste, oricand inainte de finalizarea acestei durate, sa se intoarca la locul de munca, din motive personale.

Desigur, cel mai des, salariatele motiveaza decizia din considerente financiare. Indemnizatia de CCC este insuficienta pentru asigurarea unui trai confortabil, caz in care vor opta pentru intoarcerea la lucru.

Pentru angajator, nu exista nicio solutie pentru a intarzia acest termen, oricare ar fi motivul pentru care salariata decide sa reintre in activitate. Salariata care doreste sa revina din CCC anterior expirarii perioadei aferente nu va fi constransa sa isi schimbe decizia. Reintoarcerea se realizeaza pe baza unei cereri scrise si inaintate angajatorului.

In cadrul cererii se mentioneaza faptul ca se solicita incetarea suspendarii CIM.

Evident, salariata va fi reintegrata pe postul detinut anterior suspendarii CIM.


Daca angajatorul a angajat o alta persoana care sa ii tina locul salariatei titular, pe perioada CCC, durata contractului acestei persoane va expira la momentul incetarii motivelor care au determinat suspendarea CIM al salariatei titular.

Concret, salariata poate reveni oricand la locul de munca si poate reintra oricand in concediu crestere copil pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Nu uitati faptul ca angajatorul nu are voie sa concedieze salariata aflata in CCC sau care s-a intors la lucru si primeste stimulent de insertie.

Atentie si la faptul ca  revenirea definitiva este momentul in care salariata nu mai poate reintra in concediu crestere copil. Din momentul revenirii definitive, se calculeaza perioada de 6 luni de interdictie la concediere pentru salariate.



NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cccrevenirea din cccrevenirea definitivastimulent de insertie

Data aparitiei: 01 Martie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariata doreste sa revina la lucru inainte de finalizarea CCC? Angajatorul nu o poate opri Nota: 3.83 din 5 - 9 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]