3 reguli de aur pentru a-ti motiva angajatii in mod eficient

managementul resurselor umaneretentieretentia angajatilormotivarea angajatilorangajati motivatistrategii de HRfidelizare salariati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descoperim din ce in ce mai multi angajatori care mizeaza pe diverse modalitati artificiale pentru retentia si motivarea angajatilor lor, ignorand faptul ca efectul lor este nul in absenta unui plan de strategii HR consolidat ca la carte. De la sali de relaxare si sali de jocuri si pana la fructe si sucuri proaspete zilnic, am auzit de numeroase solutii. Sunt in mod evident solutii care au efect pe termen scurt si la un nivel extrem de redus.

Nimeni nu spune ca aceste idei nu sunt binevenite. Cu toate acestea, niciun angajator nu ar trebui sa se bazeze ca ele, chiar si cumulate, ar putea sa ajute la cresterea nivelului de motivatie al salariatilor pe termen lung.

Asa cum le spunem in engleza, ele sunt simple "perks", adica avantaje, beneficii slabe.

In mod clar, pe acest tip de avantaje nu vom miza niciodata cand discutam despre strategii de HR pentru fidelizare, retentie, motivare. Nu poti retine timp indelungat un angajator cu ajutorul unui tonomat de gustari gratuite sau fiindca tocmai ai renovat unul dintre birou sub forma unei sali de relaxare. Oamenii vin si pleaca din alte considerente. Discutam despre considerente mature, asumate in mod constient.


Pe ce aspecte mizam pentru a ne motiva angajatii pe termen lung:

1. Pe semnificatia locurilor de munca. Daca salariatul nu intelege semnificatia locului sau de munca, nu va fi niciodata motivat sa ofere rezultate exceptionale. Nu are pentru ce. Isi va da silinta pentru o buna perioada de timp insa niciodata pe termen lung.


2. Pe recunoasterea meritelor si pe existenta unui loc de munca pozitiv si motivant. Avem nevoie sa ne fie recunoscute meritele, oricat de mult am castiga financiar. Studiile arata faptul ca motivatia salariatilor vine mai degraba din felul in care sunt tratati si mai putin din nivelul salarial pe care il ating la un moment dat, fara a neglija acest ultim aspect.

Locul de munca trebuie sa fie pozitiv. Raporturile de munca trebuie sa se desfasoare in mod optim. La orice nivel ierarhic trebuie sa existe intelegere si compasiune, munca in echipa si sprijin oferit in mod neconditionat, empatie, comunicare autentica.


3. Pe progresul profesional care se concretizeaza in cazul salariatilor nostri. Adevarul este ca acolo unde exista salariati care se dezvolta profesional, rata de turnover este minima. Oamenii raman acolo unde stiu ca se pot dezvolta profesional, acolo unde acumuleaza noi competente la CV, unde le pot cizela pe cele deja existente, unde stiu ca au foarte mult de invatat, de la experti din domeniu.

Regulile sunt simple, chiar de bun simt. Consolidati un mediu de lucru pozitiv si motivant. Oferiti salariatilor locuri de munca in care pot gasi semnificatie si sprijiniti-le progresul profesional. Aici incepe rata de motivare sa creasca, odata cu nivelul de retentie a salariatilor.

Sa aveti succes in managementul resurselor umane!





NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umaneretentieretentia angajatilormotivarea angajatilorangajati motivatistrategii de HRfidelizare salariati

Data aparitiei: 21 Ianuarie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

3 reguli de aur pentru a-ti motiva angajatii in mod eficient Nota: 4.86 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]