Reguli pentru acordarea sporului de calculator in 2016, in institutiile aflate in subordinea Ministerului Sanatatii

spor de calculatorspor calculatorspor de calculator ministerul sanatatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform art. 1, pct. L din anexa nr.1 la legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, personalul contractual salarizat potrivit cap. II lit. A - E din prezenta anexa poate beneficia de un spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat.

Nu neglijati faptul ca locurile de munca, categoriile de personal, marimea concreta a sporului, precum si conditiile de acordare a acestora se stabilesc de catre ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, in limita prevederilor din regulamentul elaborat potrivit prezentei legi, avand la baza buletinele de determinare ori, dupa caz, expertizare, emise de catre autoritatile abilitate in acest sens (regulament a carui aprobare este prorogata pana la 1 ianuarie 2017 conform prevederilor art. 6 alin.(1) din OUG 57/2015).

In concluzie, se impune intocmirea la aceasta data a buletinelor de determinare si ulterior acestui moment inaintata catre Ministerul Sanatatii, in calitate de ordonator principal de credite o solicitare privind incadrarea locurilor de munca in cauza ca fiind locuri de munca a caror activitate se desfasoara in conditii vatamatoare, stabilirea categoriilor de personal care pot beneficia de acest tip de spor, precum si procentul efectiv al sporului pentru conditii vatamatoare.

La nivelul institutiei trebuie sa existe o nota elaborata de structura de resurse umane sau dupa caz personalul cu atributii in domeniul securitatii si sanatatii in munca din care sa reiasa necesitatea acordarii acestui spor si aprobata de conducatorul institutiei, pe baza careia sa se realizeze de catre Directia de sanatate publica buletine de determinare prin expertizare si ulterior acestea sa fie transmise ordonatorului principal de credite in vederea aprobarii.

Atentie la faptul ca la baza notei intocmita la nivelul institutiei apreciem ca trebuie sa stea atributiile personalului care ocupa locurile de munca ce se doresc a fi incadrate in conditii vatamatoare, astfel cum sunt acestea cuprinse in fisele de post.

La aceasta data, in lipsa Regulamentului prevazut la art.2 1 din Legea 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv a bazei legale de acordare a acestui tip de spor, apreciem ca demersurile intreprinse nu pot avea ca finalitate acordarea efectiva a sporului pentru calculator.

Analiza realizata de Consilier Juridic Adina Popescu pentru PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
spor de calculatorspor calculatorspor de calculator ministerul sanatatii

Data aparitiei: 13 Ianuarie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reguli pentru acordarea sporului de calculator in 2016, in institutiile aflate in subordinea Ministerului Sanatatii Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]