9 tipare de gandire care saboteaza orice cariera

succes profesionalcariere de successucces in carieraresurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Succesul in cariera reprezinta pentru multi o simpla himera. Pentru altii reprezinta un ideal greu realizabil. Exista si o a treia categorie de profesionisti pentru care succesul in cariera a devenit de-a lungul timpului un plan perfect realizabil, conceput din pasi concreti si actiuni logic inlantuite.

Insa in calea succesului profesional stam chiar noi insine, de foarte multe ori.

La mijloc sunt tipare de gandire care ne pun in dezavantaj si prin care ne auto-sabotam progresul.

Iata cateva exemple lamuritoare de tipare de gandire care ne saboteaza cariera:

Crezi ca nu poti avea o viata personala de succes in paralel cu o viata profesionala infloritoare? Exista mii de exemple celebre de profesionisti ce reusesc sa mentina un echilibru de invidiat intre viata personala si cea profesionala. Secretele lor sunt dezvaluite in cartile lor biografice, in interviuri si in articole numeroase. La mijloc exista, inainte de toate si mai presus de orice, dorinta de a imbina cele doua planuri si credinta ca acest lucru este perfect posibil.

Te demotiveaza faptul ca nu poti sa tii pasul cu cei care detin mult mai multa experienta decat tine. Nu este nimic gresit in a-ti dori acest lucru insa iti vei sabota progresul profesional daca vei lasa esecurile sa iti schimbe planurile de actiune. Lasa greselile sa te motiveze. Lasa esecurile sa te invete tot ce trebuie sa stii pentru a deveni asemenea profesionistilor pe care ii admiri.

O auto-evaluare profesionala gresita  reprezinta de la bun inceput un punct din care iti vei sabota mereu cariera. Fie ca te subestimezi, fie ca te supraestimezi, efectele negative se vor resimti pe termen scurt, mediu si lung. Invata sa te evaluezi in mod corect. Acesta este intotdeauna un punct de plecare exceptional pentru orice forma de progres profesional.

Crezi ca banii reprezinta totul. Daca banii reprezinta factorul decisiv in functie de care iei decizii in viata ta profesionala, lucrurile pot lua oricand o turnura negativa. Banii nu trebuie sa devina motivul pentru care iti schimbi cariera, pentru care incepi parteneriate profesionale, pentru care sa renunti la aspiratii si proiecte care isi pot arata rentabilitatea in timp, cu varf si-ndesat.

Nu ai un plan pe baza caruia sa iti asiguri progresul profesional, asa ca lasi foarte multe aspecte la voia intamplarii, negandite, neanalizate, necuantificate pe termen scurt, mediu si lung.

Nu ai un mentor pe care sa te bazezi pentru a primi indrumari pretioase pentru succesul tau profesional. Gandeste-te ca nu trebuie sa comiti toate greselile cu putinta, cand ai putea sa inveti din cele deja comise de oameni cu mai multa experienta. Fiecare sfat, fiecare indrumare, fiecare oportunitate de imbunatatire profesionala se traduc in bani, timp si energie castigate.

Esti pesimist si atunci ratezi foarte multe oportunitati de colaborare, perfectionare sau promovare. Optimistii traiesc mai mult, mai bine si au intotdeauna mai mult de castigat. Cu optimistii tindem toti sa ne asociem, sa intram in parteneriate, sa petrecem timp alaturi de ei.

Nu suporti sa fii criticat asa ca in timp nu vei mai fi instiintat cand comiti greseli, cand ai putea sa iti imbunatatesti activitatea profesionala. Numeroase sugestii din partea celor cu care colaboram pot fi privite ca fiind critici. In realitate, reprezinta cel mai valoros feedback de care te poti folosi pentru a-ti asigura succesul profesional.

Nu investesti in progresul tau profesional. Ai renuntat la cursuri de specializare si perfectionare? Ti-ai amanat cursurile de masterat? Ai renuntat sa mai citesti carti de specialitate din domeniul tau de referinta? Toate formele de educatie se traduc in investitii pe termen lung pentru succesul tau profesional. Investeste in tine si nu vei regreta niciodata.

Mult succes, curaj profesional si cariere stralucite!


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
succes profesionalcariere de successucces in carieraresurse umane

Data aparitiei: 07 Ianuarie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

9 tipare de gandire care saboteaza orice cariera Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]