Cum se calculeaza indemnizatia de CCC cand salariata a lucrat la 3 firme diferite? Ce venituri mai poate incasa in timpul concediului

venituri in timpul concediului pentru cresterea copiluluivenituri in timpul cccconcediu pentru cresterea copilului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Update: Legea nr. 66/2016, publicata in Monitorul Oficial nr. 304 din 20 aprilie 2016, a modificat  Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Din data de 1 iulie 2016, salariatii nu vor mai opta pentru CCC de 1 an. In schimb, solicitantul CCC va putea beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, perioada in care va beneficia si de o indemnizatie lunara.

Conform noii legi, nu mai exista conditionarea acordarii indemnizatiei de CCC de realizarea veniturilor supuse impozitului intr-o perioada limitata de 12 luni anterioare nasterii, asa cum se intampla in legislatia anterioara Legii nr. 66 din 2016.

Concret, solicantul CCC poate sa realizeze venituri supuse impozitarii pe 2 ani. In acest interval de 2 ani,  salariatul trebuie sa realizeze venituri supuse impozitarii timp de 12 luni.

Salariata va putea sa presteze activitate si sa obtina venituri de maxim 3.000 de lei pe an calendaristic in baza unui alt contract individual de munca incheiat ulterior intrarii in concediu pentru cresterea copilului. In cazul nasterii unui alt copil, veniturile realizate in perioada concediului, vor fi luate in considerare la stabilirea indemnizatiei.

Tinem cont de faptul ca limita de 3.000 de lei se raporteaza la anul calendaristic si se aplica atat mamei cat si tatalui. Atunci cand ambii parinți beneficiaza in mod succesiv de concediu pentru cresterea copilului, fiecare va putea sa realizeze venituri din desfasurarea unei activitați in limita a 3.000 de lei/an calendaristic.

Veniturile din desfasurarea unei activitati in perioada concediului pentru cresterea copilului pot fi realizate cu conditia suspendarii uneia dintre activitatile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizatie.

Veniturile limitate la sume de 3.000 de lei pe an calendaristic sunt venituri supuse impozitului pe venit realizate din desfasurarea unei activitati si care se incadreaza in:

- veniturile din salarii;
- venituri din activitati independente;
- venituri din activitati agricole.

Amintim faptul ca de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului beneficiaza oricare dintre parintii firesti si copilului/ copiilor. De asemenea, beneficiari sunt si oricare dintre sotii carora li s-a/s-au incredintat copilul/ copiii in vederea adoptiei sau au adoptat copilul/copiii.


Detalii complete despre Legea ce modifica OUG 111 din 2010 AICI>>>



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
venituri in timpul concediului pentru cresterea copiluluivenituri in timpul cccconcediu pentru cresterea copilului

Data aparitiei: 22 Decembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum se calculeaza indemnizatia de CCC cand salariata a lucrat la 3 firme diferite? Ce venituri mai poate incasa in timpul concediului Nota: 3.65 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]