Scutiti 3 ani de la plata impozitelor pe salarii?

salariimicrointreprinderefacilitati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii care intentioneaza sa infiinteze o microintreprindere vor fi scutiti, trei ani, de la plata impozitelor pe profit si salarii, in baza unui proiect lansat in dezbatere publica de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri dupa ce in septembrie a mai fost discutat un act similar.

Astfel, potrivit proiectului lansat din nou in discutie, tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au mai avut o firma anterior, vor putea sa-si infiinteze o microintreprindere pe baza unor facilitati, precum scutirea, pentru o perioada de trei ani, de la plata impozitelor pe profit si pe salarii.

Totul despre optimizarea fiscala a platii salariilor!
...clic aici pentru informatii

Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor avea, printre altele, acces la credite cu perioada de gratie sau alte forme de finantare, pe baza garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - IFN, pana la cel mult 90% din valoarea imprumutul solicitat, destinat exclusiv realizarii de investitii proprii, si vor fi scutite de la plata unor taxe si impozite.

Tinerii intreprinzatori vor avea insa si anumite obligatii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate, reinvestirea profitului si obligativitatea ca la sfarsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.

Actul normativ a mai fost lansat spre dezbatere in septembrie anul trecut de fostul minister al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri, ca una dintre masurile anticriza pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori.
SURSA: Mediafax


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariimicrointreprinderefacilitati

Data aparitiei: 01 Martie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Scutiti 3 ani de la plata impozitelor pe salarii? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]