Inspectia Muncii: Cele mai noi provocari legate de recrutarea si formarea inspectorilor de munca

recrutarea si formarea inspectorilor de muncassminspectia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe site-ul Inspectiei Muncii a fost dat publicitatii un comunicat de presa referitor la provocarile legate de recrutarea si formarea inspectorilor de munca.

"Inspectia Muncii se implica si isi asuma responsabilitati cu privire la cele mai noi provocari legate de recrutarea si formarea inspectorilor de munca.", se precizeaza in cadrul comunicatului de presa.

Conform comunicatului, se precizeaza faptul ca Inspectorul general de stat al Inspectiei Muncii, domnul Dantes Nicolae Bratu a reprezentat Romania la Reuniunea 69 a Comitetului Inaltilor Responsabili cu Inspectia Muncii, SLIC. Evenimentul reuneste conducatorii Inspectiilor Muncii din Europa.

Evenimentul a avut loc in perioada 12-13 noiembrie 2015 si a fost organizat de Inspectia Muncii si a Minelor din Marele Ducat de Luxemburg impreuna cu Secretariatul SLIC din cadrul Directiei Generale Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune, Comisia Europeana.

Acest eveniment a avut drept obiectiv identificarea provocarilor referitoare la statutul inspectorului de munca, cu accent important pe recrutarea si formarea acestei categorii profesionale speciale.

"Referitor la recrutare, reprezentantii institutiilor din tarile europene au prezentat puncte de vedere pertinente, cu privire la necesitatea unor strategii inovatoare pentru a adapta nevoile inspectorilor de munca la schimbarile din lumea muncii, cu sau fara frontiere.", se precizeaza in cadrul comunicatului publicat pe site-ul Inspectia Muncii.

Atentie deosebita a fost data formarii inspectorilor de munca, integrarii in programe eficiente din domeniul SSM, implicarea Comitetului Inaltilor Responsabili cu Inspectia Muncii in procesul de imbunatatire a programelor.

"In ciuda diverselor forme de recrutare si, mai ales, de formare a inspectorilor de munca in cadrul serviciilor de inspectie a muncii din statele membre ale Uniunii Europene, se poate constata ca, din ce in ce mai mult, inspectorilor de munca li se cer studii universitare in cele mai multe dintre tari, exceptie notabila in acest sens este Republica Austria.", se puncteaza in cadrul comunicatului.


Mai mult, conform informarii, se precizeaza faptul ca s-a constatat in numerose raduri faptul ca formarea, oricat de amanuntita, specializata sau de tip generalist, nu poate schimba personalitatea oamenilor, nici chiar pe cea a inspectorilor de munca, in materie de valori etice, abilitati de comunicare, diplomatie, spirit critic.


"In calitatea de membru al Comitetului Inaltilor Responsabili cu Inspectia Muncii ne-am asumat obligatia de a participa activ si constructiv la intalnirile organizate. Rolul Romaniei este cu atat mai important deoarece in coordonarea Inspectiei Mncii din tara noastra se afla si functioneaza unul din cele patru centre nationale de formare a inspectorilor de munca. Participarea noastra a contribuit la un schimb de informatii referitor la munca temporara si nedeclarata, frauda fiscala, raspunderea juridica, lucratori transfrontalieri. Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor agentiilor de munca temporara, experiente-pilot in regiunile de frontiera, legatura dintre criza economica si sistemele de inspectie a muncii, toate au fost tratate unitar la nivel european. Romania a militat pentru schimbul de inspectori de munca, mai ales cu tarile in care sunt lucratori romani in numar mare, pentru a verifica responsabil si competent conditiile de munca si trai ale cetatenilor romani.", precizeaza Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursa: Inspectia Muncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutarea si formarea inspectorilor de muncassminspectia muncii

Data aparitiei: 20 Noiembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii: Cele mai noi provocari legate de recrutarea si formarea inspectorilor de munca Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]