Angajatorul asigura formarea profesionala a salariatilor. Cheltuieli de pregatire profesionala

cheltuieli de pregatire profesionaleformare profesionala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatorul doreste sa organizeze un training de formare profesionala pentru salariatii sai, la sediul firmei. In timpul pauzelor de masa doreste sa le acorde o masa calda, prin intermediul unei firme de catering.

Cu ajutorul specialistilor PortalCodulMuncii.ro vom stabili daca aceste cheltuieli cu masa reprezinta cheltuieli de formare profesionala sau avantaj in natura pentru salariati.

Pornim de la prevederile art. 196 alin. (2) din Codul muncii, conform carora, modalitatea concreta de formare profesionala, drepturile si obligatiile partilor, durata formarii profesionale, precum si orice alte aspecte legate de formarea profesionala, inclusiv obligatiile contractuale ale salariatului in raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, se stabilesc prin acordul partilor si fac obiectul unor acte aditionale la contractele individuale de munca.

In concluzie, drepturile si obligatiile partilor in legatura cu formarea profesionala se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.

Tinand cont de faptul ca in Codul fiscal nu se definesc si nu se enumera cheltuielile efectuate de angajator pentru pregatirea profesionala a angajatului ci doar prevede ca pregatirea trebuie sa fie legata de activitatea desfasurata de acesta pentru angajator, apreciez ca, cheltuielile cu masa pot fi considerate cheltuieli de pregatire profesionale daca sunt prevazute in actul aditional la care am facut mai sus referire.  

In actul aditional se va prevedea ca toate cheltuielile cu masa reprezinta cheltuieli de pregatire profesionale si sunt in obligatia angajatorului.

Analiza realizata de specialistii PortalCodulMuncii.ro




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cheltuieli de pregatire profesionaleformare profesionala

Data aparitiei: 17 Noiembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatorul asigura formarea profesionala a salariatilor. Cheltuieli de pregatire profesionala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]