Jurnalul doamnei de la HR: Ca sa nu mai ai de ce te plange, trebuie sa muncesti mai mult decat azi

management de succesmanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ne plangem de numeroase aspecte pe care nu reusim sa le aducem la linia de plutire. Nu ne place faptul ca avem putini bani pusi deoparte si nici faptul ca in contul de pensie privata sunt foarte putini bani.

Nu suntem multumiti nici de progresul profesional realizat de-a lungul timpului. Au fost numeroase luni sau chiar ani in care am stagnat. Unii au regresat. Cu alte cuvinte, au ocupat posturi de rutina timp indelungat si au uitat si cunostintele dobandite in facultate.

Dar ne place sa ne plangem. Si dam vina pe altii, pe societate, pe mediul inconjurator, pe Romania, pe alte tari, pe Comisia Europeana, pe sefi, pe colegi, pe parinti si pe cine se mai nimereste.

Doar ca uneori ne trezim la realitate si intelegem ca daca vrem sa nu ne mai plangem, trebuie sa muncim mai mult decat deja facem, mai mult decat in prezent.

Am uitat serile din facultate in care numai de somn nu aveam timp. Invatam ore intregi si uneori ne apucau diminetile inca invatand. Luam examene cu note maxime. Ne impresionam profesorii. Intram in cele mai presigioase grupuri de lucru si munceam pe branci.

Apoi ne-am gasit un loc de munca. Nu mai incercam mereu sa ne impresionam superiorii si colegii. Si acest lucru nu ar fi gresit, dat fiind ca pe noi insine trebuie sa ne impresionam intotdeauna. Dar trist este ca nici macar pe noi insine nu mai suntem dispusi sa ne impresionam. Prea des, mult prea des, facem strictul necesar.

Si ne rezumam la ce se poate face. Am invatat sa fim mai ponderati in asteptarile noastre. Sa avem mai multa rabdare, poate prea multa. Am invatat ca nu le poti avea pe toate, asa ca de multe ori vrem mai putin decat am putea obtine. Am invatat ca lucrurile marete cer mult timp pentru a fi infaptuite, asa ca de multe ori nici nu mai incepem lucrurile care au cel mai mult sens in viata noastra.

Amanam, ne multumim cu putin, uitam de aspiratiile care odata ne dadeau aripi sa zburam pana la cer si inapoi. Am fost redusi la ceea ce unii angajatori numesc salariati de nivel mediocru. De aici incep sa apara cele mai mari nemultumiri in viata unui om.

Singura solutia este sa nu te mai plangi si sa incepi sa faci ceea ce iti doresti. Nu este imposibil. Este doar dificil. Daca ar fi fost simplu, cu totii am reusi tot ce ne-am propune. Daca ar fi asa de simplu, nu am mai pretui nimic.

Sa aveti succes in tot ce faceti!


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
management de succesmanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 16 Noiembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul doamnei de la HR: Ca sa nu mai ai de ce te plange, trebuie sa muncesti mai mult decat azi Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]