Despre kamikaze fiscali

codul fiscal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


de Florin Campeanu

Cand au simtit ca razboiul este pierdut, in disperare de cauza, conducatorii armatei japoneze au apelat la ultima solutie: pilotii kamikaze. Imposibil sa nu stiti cel putin una din frumoasele povesti de dragoste si eroism pe care copiii de 17 - 18 ani le-au lasat in urma, inainte de a pleca la moarte sigura. Mii de carti, sute de filme si, peste toate, decizia unor oameni, militari, de a nu abandona razboiul, de a nu fi infranti. Onoarea a fost pusa intotdeauna mai presus decat viata, de aceea adversarii i-au privit cu teama si respect. Kamikaze, in traducere, "vantul divin", au intrat in istorie. Cu rezultate reduse, pe campul de lupta, dar cu merite enorme pe frontul propagandei si, asa cum spuneam, al onoarei.

La cum se prefigureaza anul fiscal 2010, este clar ca vom fi, cu totii, kamikaze. Aceasta criza nesimtita, care a venit in cel mai prost moment pentru economia romaneasca, a fortat guvernul sa ia decizii grele pentru viitor. Unii analisti spun ca martie 2010 va fi varful crizei in tara noastra, altii ca nu vom scapa de ea nici macar in 2012. Optimistii afirma ca de la 1 ianuarie vom fi mai bogati, mai frumosi si mai inteligenti. Logic, si mai devreme acasa. Cine are dreptate? Nu stiu. Adevarul, ca mai mereu, este undeva, la mijloc.

Statul s-a imprumutat la FMI, la banci si la populatie. Traim intr-o tara la fel de solvabila ca fericirea unui pinguin teleportat in Sahara. Scadenta se apropie si de aceea spun, precum un predicator: paziti-va! Este evident ca salariile bugetarilor si pensiile se vor plati tot din banii firmelor private. Asa ca birurile vor fi din ce in ce mai mari.

Inainte de a pleca la moarte, pilotii kamikaze isi aranjau meticulos pe cap casca si faceau o fotografie. La ce le mai trebuia casca din moment ce, peste cateva zeci de minute sfarseau in mare sau zdrobiti de prova unui crucisator american, Dumnezeu stie... Pentru ca tot ne transformam in kamikaze fiscali, va invit sa va puneti casca participand la Seminarul National de Fiscalitate, editia de iarna 2009. Poate ca nu vom reusi sa scapam de moartea fiscala, dar, cel putin, vom ajunge sanatosi la destinatie... Fara sa ne dam cu capul de carlinga avionului...



Fotografiile sunt din partea casei. Ca de obicei.

Click aici si... banzai!

Florin Campeanu

 


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscal

Data aparitiei: 26 Noiembrie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Despre kamikaze fiscali Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]