Sanitas: Cresterea pe Legea Salarizarii bugetare va fi de 15-20% in prima etapa

salarizarelegea salarizarii bugetaresalarii bugetarisalarii sistemul sanitar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterea pe draftul Legii salarizarii bugetare pentru tot sistemuyl sanitar este in prezent de 73%, informeaza prim-vicepresedintele Federatiei Sasnitas, Marius Sepi, citat de Agerpres.

Conform acestuia, matematic ar fi vorba despre o crestere salariala de 15-20% in prima etapa.

"Cresterea pe draftul Legii salarizarii la acest moment este de 73% pentru intreg sistemul sanitar. Daca vor fi trei etape de crestere, vom discuta maine (marti, 18 august 2015, n.r.) si vom vedea ce procent va fi dat in prima etapa. Totul depinde, insa, si de Codul Fiscal si de Legea Bugetului. Matematic ar fi cazul de 15-20% crestere salariala in prima etapa, dar ramane sa discutam maine. Daca o crestere va fi de 15-20% si urmatoarea va fi peste doi ani, nu ne multumeste. Prima etapa de crestere ar trebuie sa fie ori in octombrie, ori in decembrie 2015 pentru a suporta bugetul actual, apoi vor fi cel putin doua etape de crestere in 2016 si urmatoarea in decembrie 2016, cu aplicabilitate din 2017", a spus Marius Sepi, citat de Agerpres.ro.

Liderul sindical a mai amintit faptul ca negocierile sunt avansate in aceasta perioada si ca s-a creat o mare confuzie pe aceasta tema. Cu toate acestea, Marius Sepi s-a declarat optimist cu privire la finalizarea negocierilor si prevenirea unei crize in sistem.

"Ca sa venim acum sa le spunem celor 200.000 de colegi ai nostri ca de maine se dubleaza sau se tripleaza salariile, in conditiile in care vedem cifrele avansate de Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii, ar fi o prostie din partea noastra. Suntem interesati sa crestem repede salariile din Sanatate sa stopam migratia personalului de specialitate si sa asiguram conditii mai bune pentru spitale si pentru pacientii pe care noi ii deservim", a mai precizat liderul sindical.

Sursa: Agerpres.ro




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarizarelegea salarizarii bugetaresalarii bugetarisalarii sistemul sanitar

Data aparitiei: 18 August 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sanitas: Cresterea pe Legea Salarizarii bugetare va fi de 15-20% in prima etapa Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]