Ce trebuie sa stii despre serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor?

sanatatesupravegherea sanatatii lucratorilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu neglijam niciun aspect ce tine de securitarea si sanatatea angajatilor.

In materie de servicii medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor, discutam despre:

- examenul medical la angajarea in munca,
- de adaptare,
- periodic,
- la reluarea activitatii,
- supraveghere speciala si promovarea sanatatii la locul de munca.


Examenul medical se face, de regula (si lucratorul poate solicita examen medical de medicina muncii) la solicitarea angajatorului, care va completa fisa de solicitare a examenului medical la angajare / control medical periodic / adaptare / reluarea muncii / supraveghere speciala / la cerere / schimbarea locului de munca / altele, conform modelului prevazut in anexa nr. 2 la HG, si fisa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la HG.

Atentie mare la faptul ca rezultatele examenului clinic si ale celorlalte examene medicale se inregistreaza in dosarul medical.

Conform specialistilor PortalCodulMuncii.ro, oricare din examenele medicale amintite mai sus se finalizeaza cu „Fisa de aptitudine” care se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.

Ce trebuie sa stim despre controlul medical periodic?
Conform specialistilor, acesta se efectueaza obligatoriu tuturor lucratorilor iar frecventa este stabilita prin fisele intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 1 la HG si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialist de medicina muncii, cu informarea angajatorului (art. 20-21).

Potrivit art. 37, dosarul medical si fisa de identificare a factorilor de risc profesional se pastreaza la structura de medicina muncii pe durata derularii contractului cu angajatorul.

Nu uitati faptul ca dosarul medical si fisa de identificare a factorilor de risc profesional pot fi, la solicitare, predate noii structuri de medicina muncii agreate de angajator.

Dosarele medicale trebuie pastrate la structurile de medicina muncii cel putin 40 de ani de la incetarea expunerii, in cazul expunerii profesionale la agenti cancerigeni sau mutageni la locul de munca.

Sursa: PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanatatesupravegherea sanatatii lucratorilor

Data aparitiei: 11 August 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce trebuie sa stii despre serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]