Pana la finalul anului 2015 vom avea proiectul legii pensiilor ocupationale!

pensii ocupationalepensii ocupationale 2015pensie ocupationala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proiectul legii pensiilor ocupationale va fi finalizat pana la finalul acestui an. Acest obiectiv este cuprins in programul de guvernare, a declarat recent ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Legea pensiilor 2016 actualizata


"Este unul dintre obiectivele cuprinse in programul de guvernare, de a face un sistem de pensii in Romania care sa fie sustenabil.

Se lucreaza impreuna cu ASF. Pana la sfarsitul acestui an vom avea proiectul legii pensiilor ocupationale.

Proiectul pensiilor ocupationale, al patrulea pilon cum l-am numit, implica definirea foarte clara a sectoarelor de activitate, o colaborare, o cooperare si o viziune comuna intre partenerii sociali, intre patronate si sindicate, pentru ca numai in felul acesta se poate aplica",
a explica Rovana Plumb.


Cu toate acestea, Rovana Plumb a declarat ca Romania va avea pensii ocupationale, insa nu anul acesta. Cel mai probabil, pensiile ocupationale vor fi introduse din 2016 sau din 2017.


Va amintim faptul ca in cursul anului 2014, se preconiza faptul ca pensiile ocupationale ar putea aduce majorari semnificative la veniturile pensionarilor.


Pensia ocupationala este pensia obtinuta pe principiul contributivitatii, in completarea pensiei din sistemul public. Pensia ocupationala ar putea fi o suma platita in mod suplimentar fata de pensia obtinuta in sistemul publice. De pensia ocupationala vor benefia si angajatii din sectorul public si cei din sectorul privat.


Conditia esentiala era ca acestia sa contribuie minim 7 ani la un fond special, pe perioada in care intretin raporturi de munca.


Aceasta contributie ar fi scutita de taxe si impozite.


Conform proiectului, maxim 15% din salariul brut ar urma sa fie directionat catre acest sistem de pensii ocupationale, pensii ce vor putea fi ridicate de romanii care au contributi la sistem, dupa ce implinesc varsta de 60 de ani. Aceste pensii ar putea creste veniturile pensionarilor in mod considerabil.


Conform initiatorilor acestei propuneri legislative, sistemul de fata ar putea ajuta romanii sa puna bani deoparte iar pilonul I de pensii ar putea fi ajutat prin scaderea presiunilor deja existente.


Tot ce trebuie sa stii despre pensia ta. Tipuri de pensii, cotizare, cand se primesc banii, unde ai fost repartizat?

Cum se iau banii din pensia privata obligatorie, Pilonul II? Toti odata sau esalonat?

Cum aflu unde am pensia privata pilonul II? Afla acum

Pensii obligatorii administrate privat - Pilonul II

Ghid Pensii 2015: Asigurarile obligatorii si asigurarile facultative

Legea Pensiilor 2015





de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii ocupationalepensii ocupationale 2015pensie ocupationala

Data aparitiei: 03 Iunie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pana la finalul anului 2015 vom avea proiectul legii pensiilor ocupationale! Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]