Nulitatea contractului individual de munca pentru lipsa conditiilor legale pentru incheierea valabila

contract individual de muncacontractul individual de muncanulitatea contractului individual de muncaCodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 16.07.2009 - Gabriela Chirazof

Dupa cum stiti, recentul scandal al diplomelor absolventilor Universitatii “Spiru Haret” este departe de a fi transat, tinand inca prima pagina a ziarelor, dupa ce Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca absolventii de specializari la distanta sau fara frecventa la nivel national in cadrul Universitatii Spiru Haret detin diplome ilegale care nu vor fi recunoscute niciodata.

Totodata, Ministrul Educatiei a precizat ca doar in Bucuresti, Spiru Haret are specializari acreditate la distanta, dar in rest, toate centrele din tara ID si FF sunt ilegale, iar diplomele nu sunt recunoscute si vor fi anulate.

Potrivit aceluiasi oficial, orice licenta data in perioada 2002-2009 la centrele ID din tara din cadrul Universitatii Spiru Haret sunt ilegale si nu vor fi recunoscute.

Intrebarea care se naste este daca poate influenta o diploma de licenta emisa de o unitate de invatamant intr-o specializare care nu este acreditata sau autorizata contractul de munca al unei persoane angajate pe un post pentru care una dintre conditiile de angajare viza indeplinirea conditiilor de studii recunoscute prin acea diploma.

Pentru incheierea valabila a unui contract individual de munca trebuie indeplinite o serie de conditii legale, printre care si cea privind conditiile de studii. Diploma emisa cu incalcarea dispozitiilor legale va afecta aceasta conditie necesara a fi indeplinita la incheierea contractului individual de munca.



Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia, contractul urmand sa inceteze de drept ca urmare a constatarii nulitatii absolute a acestuia, de la data la care nulitatea a fost constatata prin acordul partilor sau prin hotarare judecatoreasca definitiva, potrivit art. 56 lit. e) din Codul muncii.
___________________________________________________________________
Aveti acces rapid la informatii complete si profesionale despre legislatia muncii!

Cele 800 de pagini si 50 de capitole ale Consilierului – Codul muncii acopera toate aspectele relatiei angajat – angajator, pana in cele mai mici amanunte. Iar pentru cazurile atipice apelati gratuit la serviciul de consultanta de specialitate al Consilierului.
___________________________________________________________________

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract individual de muncacontractul individual de muncanulitatea contractului individual de muncaCodul muncii

Data aparitiei: 16 Iulie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Nulitatea contractului individual de munca pentru lipsa conditiilor legale pentru incheierea valabila Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]