Controlul efectuat de inspectorii de munca

protectia munciifirme de constructiiInspectia Munciisanatatea si securitatea in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 14.07.2009 - Gabriela Chirazof

Cu totii am aflat ca Inspectia Muncii a pornit o campanie de control a firmelor de constructii in toata tara.

Angajatorii au obligatia de a se supune acestui control, caci impiedicarea, in orice mod, de catre acestia, a inspectorilor de munca sa isi exercite controlul in limitele prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.500 lei la 9.000 lei.

In urma controlului inspectorii de munca au descoperit nenumarate nereguli din punct de vedere al sanatatii si securitatii muncii angajatilor, sanctionand cu amenzi considerabile firmele de constructii vinovate de incalcarea reglementarilor privind protectia muncii. Cele mai frecvente deficiente constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost de ordin tehnic.

Pentru remedierea deficientelor constatate, inspectorii de munca au dispus masuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare. Este important ca angajatorul controlat sa remedieze deficientele la termenele stabilite de inspectorii de munca, caci refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a aduce la indeplinire masurile obligatorii la aceste termene constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei.

Limitele, cei drept largi, in care inspectorii de munca au dreptul sa exercite controlul sunt prevazute in dispozitiile art. 19 din Legea nr. 108/1999 pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii, republicata.



Aflam astfel ca inspectorii de munca au dreptul sa aiba acces liber, permanent si fara instiintare prealabila, in sediul persoanei juridice si in orice alt loc de munca organizat de aceasta, sa solicite conducerii persoanei juridice sau persoanei fizice documentele si informatiile necesare pentru realizarea controlului sau pentru efectuarea cercetarii accidentelor de munca, sa procure dovezi, sa efectueze investigatii sau examene, sa ceara prezentarea documentatiei pe care o considera necesara, sa realizeze masuratori sau sa preleveze mostre de substante utilizate in procesul de productie, sa impuna ca abaterile constatate in domeniu sa fie remediate pe loc sau intr-un timp limitat etc.
__________________________________________________________________
Pentru a afla limitele in care poate actiona controlul Inspectiei Muncii aveti acum la dispozitie CD-ul "Ghid practic de protectia muncii", aliatul dvs. in rezolvarea oricarei probleme legate de protectia muncii. Tot ce trebuie sa stiti despre protectia muncii
__________________________________________________________________

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
protectia munciifirme de constructiiInspectia Munciisanatatea si securitatea in munca

Data aparitiei: 14 Iulie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Controlul efectuat de inspectorii de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]