Spatiul Privat Virtual iti spune daca angajatorii ti-au virat contributiile sociale. Noi documente pe care le poti primi sau trimite online

contributii socialeserviciul privat virtualserviciul privat virtual 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dupa cum probabil deja ati aflat, ANAF pune la dispozitia cetatenilor acces la Spatiul Privat Virtual, un serviciu destinat persoanelor fizice, serviciu disponibil 24 de ore din 24.

Prin acest serviciu, ANAF pune la dispozitia persoanelor fizice, gratuit, online, informatiile si inscrisurile referitoare la situatia fiscala proprie a persoanei fizice.

"Prin serviciul SPV va puteti informa asupra obligatiilor fiscale pe care le aveti de plata, puteti descarca decizii de impunere incepand cu anul 2013, puteti verifica cum declara angajatorul dvs. contributiile de asigurari sociale si nu numai atat."

Cine poate utiliza SPV? Conform comunicatului, serviciul este accesibil oricarei persoane fizice care detine cod numeric personal.

Atentie la faptul ca serviciul SPV poate fi utilizat in termen de 2 zile lucratoare de la verificarea si aprobarea cererii.


Care sunt documentele ce pot fi primite prin SPV?

- Decizii de impunere anuala aferente veniturilor realizate incepand cu anul 2013

- Decizii de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/ contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale ( formular 260), pentru veniturile realitate incepand cu anul 2015.

- Decizii de impunere privind platile anticipate cu titlu de contrivutii de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ( formular 650) pentru veniturile realizate incepand cu anul 2015

- "Situatia obligatiilor fiscale de plata la data de..." - la transmiterea Cererii privind "Situatia obligatiilor fiscale de plata la data de..."

- "Nota obligatiilor de plata" - la transmiterea Cererii privind "Nota obligatiilor de plata";

- "Situatia contributiilor de asigurari sociale declarate de catre angajatori"

- "Istoricul actiunilor si Registrul documentelor electronice comunicate prin "Spatiul privat virtual" - la transmiterea Cererii privind "Istoricul actiunilor si Registrul documentelor electronice comunicate prin "Spatiul privat virtual".

Atentie la faptul ca din aprilie 2015, avem posibilitatea de a depune declaratia de venit , Declaratia 200, si putem redirectiona pana la 2% din impozitul pe venit  (Cererea 230) pentru anul 2014.

Detaliile se gasesc la sectiunea Declaratii, meniul Instructiuni.


Update 14 mai 2015. Pe site-ul Ministerului Finantelor a fost publicat in data de 13 mai 2015 proiectul Ordin pentru modificarea si completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si persoanele fizice.

Conform Proiectului, prin intermediul Spatiului Privat Virtual, contribuabilii ar putea primi certificatul de atestare fiscala si adeverinta de venit.

Mai mult, contribubilii vor putea transmite catre FISC noi acte online, precum Declaratia 200, privind veniturile realizate in Romania, Formularul 230 pentru directionarea a pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, Declaratia 220, privind venitul estimat/ norma de venit aferenta veniturilor realizate incepand cu anul 2015.




Sursa: Ministerul Finantelor Publice Proiect de OrdinDirectia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributii socialeserviciul privat virtualserviciul privat virtual 2015

Data aparitiei: 06 Mai 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Spatiul Privat Virtual iti spune daca angajatorii ti-au virat contributiile sociale. Noi documente pe care le poti primi sau trimite online Nota: 3.75 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]