INS: Ocuparea si somajul in 2014. Rezultate importante privind gradul de ocupare si noile directii de orientare profesionala

somajnivel somaj 2014angajari 2014grad de ocupare 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unui raport oferit in mod recent publicitatii de catre Institutul National de Statistica, aflam ca in anul 2014, rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 de ani) a fost de 61.0%. Rata somajului a fost de 6,8%.

Nivelul ratei de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 de ani a fost de 65,7%, in conditiile in care tinta nationala stabilitate in Contextul Strategiei Europa 2020 este de 70%.

In mod concret, in anul 2014, populatia activa a Romaniei era de 9234 de mii de persoane. Din aceasta suma, 8614 mii erau persoane ocupate si 629 de mii erau someri.

Rata de activitate a populatiei in varsta de munca (15-64 de ani) a fost de 65,7%.

Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 de ani) de 61,0% a crescut fata de anul anterior cu 0,9 puncte procentuale.

Nivelul cel mai ridicar al ratei de ocupare pentru persoanele in varsta de munca s-a inregistrat in randul absolventilor invatamantului superior - 82,5%.

"Pe masura ce scade nivelul de educatie, scade si gradul de ocupare.", se precizeaza in cadrul comunicatului INS.

Mai mult, conform comunicatului INS reiese faptul ca in comparatie cu anul 2013, a scazut numarul persoanelor care si-au desfasurat activitatea in agricultura, silvicultura si pescuit dar si al celor care au lucrat in administratia publica, invatamant, intermedieri financiare, asigurari, industria extractiva.

In tot acest timp, s-au observat majorari in ceea ce priveste numaru celor inmplicati in industria prelucratoare, comert si activitati profesionale, stiintifice si tehnice, sanatate, servicii administrative si chiar in constructii.

sursa: INS


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somajnivel somaj 2014angajari 2014grad de ocupare 2014

Data aparitiei: 21 Aprilie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

INS: Ocuparea si somajul in 2014. Rezultate importante privind gradul de ocupare si noile directii de orientare profesionala Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]