Esential in 2015. Decontare cheltuieli bilete tratament salariati

masuri de prevenire si protectiedrepturile salariale ale personalului bugetar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cu ajutorul specialistilor PortalSSM.ro, vom stabili care sunt articolele legislative, prin care se poate motiva, ca masuri de prevenire si protectie, pentru asigurarea imbunatatirii nivelului securitatii si al sanatatii lucratorilor, acordarea decontarii prestatiilor de tratament si odihna, inclusiv transportul, precum si acordarea de polite de asigurare facultativa, prin care se asigura lucratorul cu mai multe facilitati decat cele obligatorii, avand in vedere specificul finantarii de unitate bugetara cu fonduri proprii.

Atentie mare la faptul ca ca in calitate de unitate bugetara, oricare ar fi sursa de finantare, suntem obligati sa respectam prevederile Legii nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare si ale OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Potrivit acestor dispozitii legale, drepturile salariale ale personalului bugetar sunt si raman in mod exclusiv cele stabilite prin lege, institutiile publice astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete‐cadou, tichete de vacanta si vouchere de vacanta personalului din cadrul acestora.

Atentie si la faptul ca in acelasi timp in cazul de fata apreciem ca sunt incidente si dispozitiile art. 138 alin.(1) si alin.(4) din legea dialogului social, nr.62/2011, republicata, conform carora prin contractele/acordurile colective de munca incheiate in sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi in bani si in natura, altele decat cele prevazute de legislatia in vigoare pentru categoria respectiva de personal, clauzele cuprinse in contractele colective de munca incheiate cu incalcarea prevederilor mentionate fiind lovite de nulitate.

Asadar, la nivelul unitatii bugetare nu pot fi decontate, in prezent, cheltuielile aferente biletelor de tratament si nici transportul aferent, respectiv costul politelor de asigurare facultativa.

Analiza realizata de specialistii PortalSSM.ro

 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masuri de prevenire si protectiedrepturile salariale ale personalului bugetar

Data aparitiei: 03 Aprilie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Esential in 2015. Decontare cheltuieli bilete tratament salariati Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]