Top 7 beneficii extrasalariale pe care angajatii le doresc, de fapt si de drept

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personalmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Haideti sa privim mai aproape un subiect destul de spinos: ce oferim angajatilor pentru ca acestia sa fie multumiti, sa inteleaga ca ii pretuim, ca ii vrem in echipa, ca vrem sa ramana cat mai mult alaturi de noi? Nu punem la socoteala laudele si mainile stranse cu putere. Sunt extrem de importante, insa orice angajat are si cateva planuri facute la final de luna. Si ca orice crestin, doreste sa le indeplineasca.
 
De cele mai multe ori, unele dintre acestea se rezolva pe cai financiare, direct sau indirect. Interesant este ca angajatorii oricum depun eforturi mari, financiare si non-financiare, pentru a-si multumi angajatii. Din pacate, nu reusesc intotdeauna. Cauza este cat se poate de simpla… Nu stiu ce sa ofere ca sa nimereasca la fix nevoile si dorintele angajatilor.
 
Iata doar 7 beneficii extrasalariale pe care merita sa le oferiti angajatilor merituosi:
 
Bani in plus la salariu, prima, cu alte cuvinte… Daca vrei sa nimeresti omul la fix, daca stii ca este un om care a muncit cu sarg si interes, daca a mers si acel kilometru in plus pe care cei mai multi nu il parcurg, atunci nu sta pe ganduri.
 
Invita-l la tine in birou, arata-i performantele sale in detaliu, arata-i ce anume te-a impresionat ca sa stie ce actiuni sa repete si da-i banii!
 
Ofera-i cateva zile libere, pe care sa le petreaca alaturi de cei dragi. Nu il deranja cu telefoane, transfera-i munca spre alti colegi si lasa-l sa se bucure in tihna de zilele pe care le merita din plin.
 
Arata-i cat de mult il apreciezi si trimite-l la specializare in domeniul lui de referinta. Daca il ajuti sa creasca din punct de vedere profesional, iti va ramane adanc recunoscator. Nu de alta, dar ii asiguri un salariu si mai bun in viitor, doar prin intermediul abilitatilor si competentelor pe care le castiga cu fiecare curs de perfectionare in parte.
 
Ofera-i o vacanta all inclusive unde stii tu ca isi doreste mult sa mearga. Poate ca ai auzit de cateva ori ca si-ar dori mult sa vada Spania. Sau poate ca ai auzit ca are rude in Grecia si nu a mai ajuns pe la ei de cativa ani, pentru ca este scump… Fa-I o surpriza. Ofera-i cateva zile libere si trimite-l in vacanta. Va aprecia acest lucru in mod deosebit si fara indoiala.
 
Cumpara-i un obiect pe care si-l doreste mult. Nu exista angajat care sa nu spuna ce isi doreste, ce ar vrea sa isi cumpere, de ce are nevoie. Ofera-i un laptop sau un ceas mai pretentios. Cumpara-i un esspresor daca stii ca este pasionat de cafea sau o sticla de vin scump pe care sa il bea impreuna cu sotia lui.
 
Ofera-i un card de cumparaturi intr-un magazin. Mai ales daca stii in mod clar ca ai de-a face cu o persoana cu picioarele pe pamant, usor pragmatica, mai calculata, atunci ii poti oferi ceva ce oricum are nevoie, ca orice om. Poate isi scoate familia la cumparaturi generale, poate le va face parintilor cumparaturile pentru 2-3 saptamani… Este decizia lui si nici aici nu poti da gres pentru ca toata lumea mananca si toata lumea cheltuieste o gramada de bani in magazine. Da-i o mana de ajutor!

 Invita-ti oamenii merituosi la un pranz bun. Nimeni nu zice nu unui pranz bun, cu atat mai mult cu cat face seful cinste. Scoate-ti oamenii intr-un local frumos, ofera-le meniurile, ciocneste un pahar de... cafea, spune-le ca ii apreciezi, lauda indivizi in parte, pe fiecare dupa cum merita si apoi spune-le ce noi asteptari ai de la ei. Cei care stiu ca fiecare provocare vine la pachet cu progres profesional pentru ei, vor fi mai mult decat binevoitori sa treaca urmatorul nivel.

La final, pe langa beneficiile marunte (ceai, cafea, fructe la birou), trebuie sa pui la punct un plan de beneficii importante. Nu este intotdeauna avantajos si corect sa rasplatesti angajatii acordandu-le beneficii financiare. Este bine sa fie impulsionati si entuziasmati de locul lor de munca la modul propriu, cu toata semnificatia activitatii lor profesionale. Daca ai angajati care sunt motivati doar cu gandul la ziua de salariu, atunci ai probleme grave in companie si mai devreme sau mai tarziu vor incepe sa se vada cat se poate de clar.

Bonus in bani sau abonament la sala de fitness?
Atentie mare la faptul ca unele beneficii au alt regim de impozitare fata de altele, asa ca sunt mai avantajoase pentru angajatori. Pe deasupra, la beneficiile non-financiare ( abonament la sala, tablete personale samd), angajatorul mai poate negocia cu furnizorii, la numar de beneficiari si numar de pachete, asa ca mai poate castiga bani inapoi pentru compania sa. Este o situatie win-win pentru toata lumea.

De asemenea, un lucru important de care sa tineti cont este faptul ca in situatii de dificultate financiara pentru companie, este mai usor sa ii tai angajatului un beneficiu oarecare (abonament la sala, telefon de serviciu samd) decat este sa ii tai din salariu majorarea pe care i-ai acordat-o in urma cu cateva luni.

Bonus financiar sau beneficii intangibile?
Evident, stiti raspunsul meu! Nu se poate una fara cealalta! Un angajat fericit si de cursa lunga este cel care beneficiaza de salariu corect, recompense financiare si toata gama de satisfactii non-financiare necesare: stabilitatea locului de munca, dezvoltare profesionala si personala, autonomie, siguranta financiara, recunoasterea meritelor, adancirea specializarii si nu numai!


Mult succes in tot ce faceti!
Maria Nicutar



 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personalmaria nicutar

Data aparitiei: 01 Octombrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 7 beneficii extrasalariale pe care angajatii le doresc, de fapt si de drept Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]